Beşiri Kaymakamı Ayşe Şeyda Çağlar öğrencilere buluştu

Türk Telekom Anadolu Lisesi'nin okul polisiyle birlikte yürüttüğü ve 3 yıldır devam eden ?Başarı Hikayeleri- Örnek Hayatlar' konferans dizisinin bu haftaki konuğu Batman'ın Beşiri ilçesinin ilk kadın kaymakamı olan Ayşe Şeyda Çağlar oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başarı merdivenlerinden çıkış hikayesini öğrencilerle paylaşan Kaymakam Çağlar'ı öğrenciler adeta soru yağmuruna tuttu. Hukuk fakültesi mezunu olan ve 1 yıl yurt dışında İngilizce eğitim alan Çağlar, kaymakamlık kursunu da üçüncü olarak tamamladığını belirtti. Öğrencilerin sorularını cevaplayan Kaymakam Çağlar, ?Ders çalışmak bir fedakarlıktır bunu yapmadan bir yere gidemezsiniz, üniversiteye hazırlık zordur ama üniversiteyi bitirmek daha zordur, çoğu zaman sınavlar sebebiyle uyumadan ders çalıştığımız oldu 1500 sayfadan sorumlu olduğumuz zamanlar oldu, sınavlar dolayısıyla arkadaşlarımın düğününe bile gidemedim bu fedakarlıktır." şeklinde konuştu.

Öğrencilerin rol model olarak kimden etkilendiniz sorusuna ise ?Ağrı'nın Hamur ilçesinin kadın kaymakamı Özlem Bozkurt Gevrek ile bir tv kanalı röportaj yapıyordu izlediğimde çok etkilenmiştim. Ailemin desteği de oldu. Özellikle annem kaymakam olmamı çok istiyordu. Yıllar sonra Özlem Bozkurt Gevrek ile karşılaştığımızda bu öykümü onunla da paylaşmıştım." şeklinde cevap verdi.

Kaymakam Ayşe Şeyda Çağlar öğrencileri Beşiri'ye çay içmeye beklediğini söyleyerek okuldan ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber