Kadınlar soğukta geçim mücadelesi veriyor

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde faaliyet gösteren Beyağıl Kalkındırma Kooperatifi'nin işçileri, dondurucu soğuğa rağmen sedir ağacı kozalaklarının tohumlarını topluyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşçiler, kozaklardan çıkardıkları tohumları dağlara atıyor ya da poşetler içerisinde fide haline getiriyor.

Beyağıl muhtarı ve aynı zamanda Beyağıl Kalkındırma Kooperatif Başkanı olan Fatih Özel, ?Bu işi orman işletmesinden alıyoruz. Şu anda sedir fidanı açıyorlar. Kar yağdıktan sonra bu sedir fidan tohumlarını dağlara saçacağız. Bu işi yaz kış yapıyoruz. Şu anda yirmi dört işçimiz var. Orman işi kışın yapılan bir iş. Dokuzuncu aydan dördüncü aya kadar yapılan bir iş. Kışın soğuklarına alışığız. Bu tohum, dağlara saçılma dahil olmak üzere beş aşamadan geçiyor.? dedi

İşçi çavuşu Hafize Ünüvar, 20 yıldır bu işte çalıştığını söyledi. Ünüvar, "İşçilerimizle beraber sedir tohumlarını dağlardan getiriyoruz. Burada en azından 25 gün bekletiyoruz. Beklettikten sonra tohumlarımızı açıyoruz. Burada ayırdığımız tohumları işçilerle beraber dağlara saçıyoruz. Bazılarını poşetlerin içerisinde fide yapıyoruz.? diye konuştu.

İşçi Fatma Yücel ise çocuklarını bu iş sayesinde okuttuğunu, geçimimi bu işle temin ettiğini ifade etti. Yücel, "Karın altın çalışıyoruz, zor oluyor ama mecburuz.? dedi.

Ülkü Aydın adlı işçi de şunları söyledi: "Geçimimizi bununla sağlıyoruz. Yaz kış demeden 5 yıldır çalışıyorum, 4 çocuk okutuyorum. Mecburum bu işte çalışmaya. Tohum ekiyoruz, tüp basıyoruz, orman işiyle uğraşıyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber