30 Aralık 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 30 Aralık 2012 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 10.00'da, Viranşehir'de toplu açılış törenine katılacak, saat 12.30'da Ceylanpınar'da vatandaşlara seslenecek, saat 14.30'da Akçakale'de halka hitap edecek ve çadırkente ziyarette bulunacak.

Bakanların faaliyetleri

- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Düzce İl Eğitim programına katılacak.

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon'da AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılacak.

- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de ASSİST Çağrı Merkezi'ni ziyaret edecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, saat 13.00'te partisinin genel merkezinde, 2012 yılı değerlendirmesi ve gündemdeki son gelişmelere yönelik basın toplantısı yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- İHH Ankara tarafından, saat 10.00'da ?Yetim Destekleme ve İstişare Toplantısı? gerçekleştirilecek.

- Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Hak ve Hakikat Partisi Genel Başkanı Dursun Güneş, saat 13.45'te, partisinin 2. Olağan Kongresine katılacak.

- Kristal-İş Sendikası Beyoğlu İstiklal Caddesi Paşabahçe Mağazası önünde saat 14.00'te, Cam Sanayi A.Ş Topkapı Fabrikası'nın kapanması kararına ilişkin taleplerini açıklayacak.

- Kudüs Muhafızı Şeyh Raid Salah, Feshane Kültür Merkezi'nde saat 17.00'de, ?Mirasımız Tehlikede? adlı programa katılacak.


- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Viranşehir'de toplu açılış törenine katılacak, ardından Ceylanpınar'da vatandaşlara seslenecek. Akçakale'de halka hitap edecek olan Erdoğan, buradaki çadırkente ziyarette bulunacak. Başbakan'ın programına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de eşlik edecek. (10.30 / 14.30)

POLİTİKA

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon'da AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılacak. (12.00)

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde, 2012 yılı değerlendirmesi ve gündemdeki son gelişmelere yönelik basın toplantısı düzenleyecek. (13.00)

DÜNYA

- Suriye Milli Hareketi Siyasi Büro Başkanı İmadeddin El-Raşid, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in başka bir ülkeye sığınacağı iddialarının gerçekçi olmadığı, Esed'in sonuna kadar savaşacağı görüşünde. Diğer birçok diktatör gibi Esed'in de öldürüleceğini savunan El Raşid, "Esed, Şam'da sonuna kadar savaşacak. Öldürülmesi ise Nusayrileri rahatlatacak." dedi. Esed'in çok kısa zamanda düşmesine ihtimal vermeyen El Raşid, Batı'yı, katliamlara ortak olmakla suçlarken, Türkiye'den beklentilerin ise çok daha fazla olduğunu dile getirdi.

- İngiltere'de faaliyet gösteren Regalis Güvenlik ve Dedektiflik şirketi kurucu direktörü Erdal Koyuncu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisinde bulunan 'böceklerin' teknik özelliklerine ilişkin Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) değerlendirmede bulundu.

- Çin'in başkenti Pekin'de yılbaşı hazırlıkları başladı. Şehirdeki yeni yıl hazırlıkları renkli görüntüler oluşturdu.

GÜNCEL

- Tutuklu Öğrenciler Dayanışma İnisiyatifi, ODTÜ'de yaşanan olaylarda tutuklanan öğrencilere destek amacıyla İstanbul'da yürüyüş düzenleyecek.(15.30)

- Mirasımız Derneği, İstanbul'da ?Kudüs'teki Osmanlı Mirasımız Tehlikede' konulu program düzenleyecek. (17.00)

İHA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber