Kemalpaşalılar, yer altı sularına sayaç takılmasına tepkili

Devlet Su İşleri (DSİ) Yeraltı Suyu Ölçüm sistemleri Yönetmeliği'ne göre 'yeraltı su sondaj kuyularına' sayaç takma zorunluluğu getirildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2012 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yönetmeliğin kendilerini mağdur ettiğini belirten Kemalpaşalılar, sayaç takma süresinin 25 şubat 2013 tarihine kadar ertelenmesini istiyor. Kemalpaşalılar, bölgede yapımı devam eden Yiğitler Barajı ve Armutlu Sulama Göleti tamamlanmadan böyle bir işleme gidilmesinin doğru olmadığını, mecburen yer altından sulama yaptıklarını ifade etti.

Konu hakkında açıklama yapan AK Parti İzmir İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Köse, ?Devletin yeraltı sularını koruma altına alma düşüncesi güzel bir uygulamadır. Fakat Kemalpaşa bölgemizde tamamlanmayı bekleyen Yiğitler Barajı ve Armutlu Sulama Göleti projeleri varken çiftçinin üretim maliyetinin artırılması bölgemizde geçimini çiftçilikle sağlayan halkımızda derin bir üzüntüye sebep olmakla. İş yerlerinin çoğu 500 ile 1000 metre derinlikte onlarca su kuyusu açarak işlem yapıyor. Öncelikle bunlar incelenmeli ve çiftçinin sırtına vurulmak istenen kambur ortadan kaldırılmalıdır. " dedi.

Çiftçilerin dişinden tırnağından artırarak yaklaşık 10 bin TL'yi bulan masrafla sondaj kuyusu açtırdığını belirten Köse, "Barajlar bittiğinde bir gram yer altı suyu kullanmayız. Yer altı sularının korunması için tedbir alınması güzel, ama Kemalpaşa'da bunu şu an uygulamak yanlış olur.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber