Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu açıklaması

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Yeşilvadi Projesi'nin Gaziantep'in çehresini değiştireceğini belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2012 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tahmazoğlu, 7 milyon metrekare alanda hayata geçirilecek Yeşilvadi Projesi'nin çok kapsamlı bir çalışma olduğunu vurguladı.

Çalışmalarının devam ettiği alanda incelemelerde bulunan Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"Yeşilvadi Projesi Gaziantep'in çehresini değiştirecek. Bu proje içinde 3 önemli unsur var. Birincisi 1 milyon 700 bin metrekare park, ikinci 50 metre genişliğinde 12 kilometre uzunluğunda yol, üçüncüsü ise konut projesidir. Bu bölgede 35 bin konut yapılacak. İlk olarak Yeşilvadi 702 konutumuzun temelini yılbaşında attık. İnşallah 2013 yılında tamamlayacağız. Türkiye'nin en büyük parkı olma özelliğini taşıyacak olan parkımızın birinci etabını ihale ettik. Şuanda çalışmalar başladı."

Tahmazoğlu, parkın ilk etabı oluşturan 300 bin metrekarelik alanın, temmuz ayı içerisinde hizmetine sunulacağını bildirdi.

İkinci etap ihalesinin ise 4 Ocak'ta yapılacağını aktaran Tahmazoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yeşilvadi Gaziantep'in en güzel bölgesi olacak. Havaalanı yolu üzerinde hem yeşil alan ihtiyacını karşılayacak, hem de Türkiye'nin en büyük parkı olacak. Diğer taraftan şehir içi bağlantısını 50 metre genişliğinde 12 kilometre uzunluğunda bir yolla sağlamış olacağız. Bu bölgede 35 bin konut yapılacak ve 150 bin kişi yaşayacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber