Bu ilanla kim işe alınacak?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Aralık 2012 00:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bu ilanla kim işe alınacak?

Ankara Büyükşehir Belediyesi işçi statüsünde 36 halkla ilişkiler elemanı alacak. Ancak, ilan incelendiğinde kimlerin başvurabileceği konusunda bir netlik yok iken kimlerin işe alınacağı gayet net gibi görünüyor.

Kısa bilgi

KPSS adayları, öğrenim düzeylerine göre aşağıdaki puanlar ile personel alımlarına başvurabilirler:

Lisans (4 yıllık): KPSS P3 puanı ile

Önlisans (2 yıllık): KPSS P93 puanı ile

Ortaöğretim (lise): KPSS P94 puanı ile

İlköğretim( 8 yıllık eğitim ve daha altı) olanlar: Bu öğrenim düzeyinde KPSS yapılmamaktadır. Bu yüzden bu kişiler için başvuranlar arasından yapılacak kura ile işçi statünde personel alınır.

İlanda puan ve öğrenim şartı uyumsuz

İlandaki puan ifadesine göre ?Taleplerde 2012 Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) sonuçları geçerli olup, 2012 KPSS P3 60 puanı olan adayların başvuruları kabul edilecektir.? denilmektedir. Yani bu ifadeye göre bu alıma sadece ?lisans? mezunları başvuracaktır.

Ancak başvurabileceklerin öğrenim durumuna ilişkin ise aşağıdaki tablo verilmiştir:

En Az Öğrenim Seviyesi İlköğretim
En Fazla Öğrenim Seviyesi Lisans

Buna göre, KPSS puanı olarak sadece lisans mezunları için puan şartı belirtilmiş fakat öğrenim durumu için diğer öğrenim düzeylerine de aynı hak tanınmıştır. Bu ilan içerik itibari ile mantık hatası içermekte ve bu haliyle de hukuka aykırı bir niteliğe bürünmektedir.

Sonuç olarak, yukarıda da belirttiğimiz üzere bu ilana kimlerin başvuracağı net değildir ve bu da adayların kafasını karıştırmaktadır.

İŞKUR ilanları kontrol etmiyor mu?

İŞKUR'un kuruluş amacı işçi alımlarında yeknesaklık ve düzen sağlanarak hataların ve mağduriyetlerin engellenmesidir. Kurumun uzmanlık alanı da personel alım ilanlarıdır. Ancak temel görevi bu olan bir kurumun böylesine çelişki dolu bir ilanı uygun görerek yayınlaması düşündürücüdür.

Özel şartlar da dikkat çekici

İlanı incelediğimizde ?İş hayatında iletişim sertifikasına sahip olmak, İnternet ve e-posta yönetimi sertifikasına sahip olmak, etkili iletişim becerilerine sahip olmak, zor insanlar stres yönetimi katılım belgesine sahip olmak? gibi gerçekten spesifik belgelere yer verilmiştir.

Bazı adayların yorumları

?arkadaşım bu kadar da belli edilmezki alınacak adamlar. Ben bunların arasından 2 tanesini okulda ders içinde görmüştüm heralde sertifika ismi biraz caydırıcı olmak amaçlı yazılmış seçilmiş kişilerin alımı daha kolay olsun diye. Çünkü ben hayatımda böyle bir sertifika programı isimleri duymadım belki etkili iletişim becerileri olabilir;)?

?KPSS şartı koymuşlar,üstelik p3 puan türü demişler,ilköğretim de olur demişler,ilköğretim mezunları ne zamandan beri kpss ye giriyorlar,üstelik te lisans derecesi olan p3 ile sertifikalar da cabası.Hadi bir yerde yanlışlık yapsalar neyse de baştan sona tutarsız bir ilan.Umarım en kısa zamanda ilanda düzeltme yapılır.?

?ilkokul mezunlarına kpss varda bizim mi haberimiz yok ??

?yani bu ilana göre yorum yapacak olursam aklımdan şu geçiyor; acaba elaltında ilkokul mezunu almak istedikleri birilerimi var açıkcası o kadar mezun dururken neden ilkokul birde halkla ilişkiler aşırı ilginç?

?değişik bir ilan umarım önceden belirlenenler değilde hak edenler yerleşir serfitikalar değişik geldi?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber