Kuru elde parmak izi sorunu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 31 Aralık 2012 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuru elde parmak izi sorunu

Parmak izi tespitinde çatlak ya da şişmiş derinin hatalı sonuca yol açabileceğini söyleyen uzmanlar, olası güvenlik sorunlarına dikkat çekti

Kimlik tespitinde parmak izi taraması hâlâ en yaygın kullanılan yöntemlerden biri. Ancak yapılan bir araştırmaya göre, çatlamış ya da kuru ellerden alınan parmak izi hatalı sonuca yol açabilir. Deutsche Welle Türkçe Servisi'nin haberine göre, Kuala Lumpur'daki UCSI Üniversitesi dermatologlarından Dr. Lee Chew Kek, "Günlük hayatta biyometrinin yaygın olarak kullanılması nedeniyle, dermatit önemli bir sorun olarak ortaya çıkıyor" dedi. Dr. Kek, bunun ileride ekonomi, istihdam ve güvenlik üzerinde etkileri olabileceğini de belirtti.

BANKALARDA SIKINTI

Çatlamış ya da şişmiş derinin daha çok bankalarda ya da binalara erişimde kullanılan başparmaklardaki belirgin kıvrımlarda bozulmalara yol açabileceği kaydediliyor. Yapılan araştırmada 100 dermatit hastasından 27'si parmak izi doğrulamasında başarısız oldu. Sağlıklı bireylerde ise sadece iki kişi testi geçemedi. Daha önce Danimarka'da yapılan bir araştırmaya göre, dünya genelinde insanların yüzde 15'inin bir çeşit deri hastalığı olan dermatite yakalanması mümkün. Parmak izinin yanı sıra göz bebeğinin taranması da kimlik tespitinde kullanılan bir yöntem. Uzmanlar, küresel biyometri pazarının dört yıl içinde 16 milyar dolarlık bir hacme ulaşmasını bekliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber