İzmir'de bisiklet tutkunlarına raylı sistem müjdesi

İzmir'de bisikletli yolcular, metro ve raylı sistemden yararlanabilecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2012 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de bisikletli yolcular, metro ve raylı sistemden yararlanabilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, bisikletli yolcuların raylı sistemden yararlanabilmesi yönünde gelen yoğun talebi değerlendiren İzmir Metro ve İZBAN şirketlerinin, gerekli altyapı çalışmalarını tamamlandığı, yeni yılın ilk gününden itibaren bisikletli yolcuların da sistem içerisine alınacağı belirtildi.

Açıklamada, hafta içi ve Cumartesi günleri 09.30-11.00 saatleri arasında raylı sisteme dahil olabilecek bisikletlilerin, 20.00'den sonraki tüm seferlerde de seyahat edebileceği, Pazar günü ise 05: 00-09: 00 saatleri arasındaki ve saat 20: 00'den sonraki tüm seferlerin bisikletlere açık olacağı ifade edildi.

Sisteme bisikletleriyle giren yolcuların ilk ve son vagonlarda ayrılmış özel işaretli kapılardan trenlere binecekleri ve kapı sahanlığı dışına çıkamayacakları, yolcuların bisikletleri için de Kentkart kullanacağı belirtildi.

Açıklamada yolcu güvenliği nedeniyle bisikletlilerin yürüyen merdiven ve asansörleri kullanamayacağı ifade edildi.

Elektrikli bisiklet veya motorsiklet gibi araçların bu uygulamanın dışında olduklarına dikkat çekilen açıklamada bisikletli yolcuların kurallara uyma konusunda azami hassasiyet göstermeleri istendi.

Yayıncı: Tolga Albay

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber