Şarköy İmam Hatip Müdürü eğitime öncülük yapıyor

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde şarap fabrikalarından imam hatip ortaokuluna maddi destek istemesiyle gündeme gelen, Şarköy İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Recep Adalı'nın girişimleriyle, eğitim gönüllüleri derneği kurulması için toplantı düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2012 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul Müdürü Recep Adalı yaptığı açılış konuşmasında, birey olarak herkesin eğitim konusunda bir şeyler yapmaya çalıştığını belirterek ?Ama sonuç olarak bir yere varamıyoruz. Bir araya gelerek bir birlikteliğin oluşması adına, Şarköy Eğitim Gönüllüleri Derneği adı altında, tabela derneği olmayacak, öğrenciye ve eğitime yönelik hedefleri olan, faaliyetler içinde olacak bir dernek kurabilirmiyiz diye yola çıktık.

Hangi ortamda çocuklara daha iyi eğitim olanağı sağlarız. Okulların şu anda eğitim ihtiyaçlarını karşılamadığını biz eğitimciler olarak görüyoruz. Şarköy'de okullar sadece duvar ve sıradan ibaret, bu çok büyük bir eksiklik. Büyükşehirlerde, eğitimin en önemli amaçlarından biri fiziksel koşulları, en iyi şekilde düzeltmektir. Şimdiki öğrencileri çok farklı gereksinimleri, ihtiyaçları var. Çocuğa daha fazla sosyal faaliyeti nasıl yaptırabiliriz, topluma nasıl hazırlayabiliriz, bunu düşünerek, ona yönelik fiziksel koşulların hazırlanması gerekiyor. Şu an ilçemizdeki okullar sosyal ve kültürel faaliyet yapamamaktadır. Kültür faaliyeti için, şu an belediye düğün salonundan başka bir alan yok. Kültür merkezi henüz açılmadı, nasıl faydalanılacak şu an bilinmiyor.? Dedi.

Adalı projeksiyon cihazından, örnek bir okul projesi gösterdi.Tekirdağ'da düzenlenen eğitimle ilgili geniş katılımlı bir toplantıda Vali Ali Yerlikaya'nın Kaymakamlara dönerek ?Hepinizden eğitimle ilgili 100'er dönüm yer istiyorum.? ifadesinde bulunduğunu belirterek, Şarköy'de bu büyüklükte bir arazinin var olduğunu, harita üzerinde gösterdi. Tavşantepe mevkiinde özel mülkiyet bir arazi olduğunu belirterek, burasının satın alınabileceğini ifade etti. Adalı ?Bu bölgedeki arazide proje uygulanabilir.?dedi.

İş adamı Ali Avrasyap, ?kısa vadede bu derneği kurup, aktif hale getirip çalıştırırsak neler yapabileceğimiz de ortaya çıkacaktır. Şarköy genelinde iyi bir tanıtım yapılarak, üye sayısını artırmalıyız? ifadesinde bulundu.

Toplantı sonunda, derneğin yasal bir yapıya kavuşması amacıyla geçici bir yönetim belirlendi. İş adamı Ali Avrasyap başkanlığında kurulacak geçici yönetim kuruluna; Erol Sadunoğlu, Hakan Adalıoğlu, Çetin Ergül, Leyla Kurtoğlu, Av.Ongun Mızrak ve Hüseyin Beyhan'ın getirilmesi kararlaştırıldı.

İlçede yeni açılan imam hatip ortaokulunun, genç ve dinamik müdürü Recep Adalı'nın ilçe insanlarını eğitim konusunda bir araya getirme çabası takdirle karşılanıyor. Vatandaşlar "helal olsun genç müdüre, eğitim konusunda bir şeyler yapmak, işin içine hepimizi çekmek için çok gayret ediyor" ifadesinde bulundular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber