Göçle gelen çocuklara 'yürüyüş analizi' yapıldı

Adana Valiliği'nce, göçle gelen ve topluma uyum sorunu yaşayan dezavantajı çocuk ve gençlerin sosyal, kültürel ve ekonomik uyum sorunlarının azaltılıp, topluma kazandırılması amacıyla hayata geçirilen; 'Sevgiye Uzanan Eller Projesi' devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2012 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Valiliği'nce, göçle gelen ve topluma uyum sorunu yaşayan dezavantajı çocuk ve gençlerin sosyal, kültürel ve ekonomik uyum sorunlarının azaltılıp, topluma kazandırılması amacıyla hayata geçirilen; 'Sevgiye Uzanan Eller Projesi' devam ediyor. Projeye dahil edilen 25 çocuk, Podomania Ayak Sağlığı Merkezi'nde ücretsiz olarak ayak sağlığı taramasından geçirilip, 'yürüyüş analizi testi'ne tabi tutuldu.

Projenin koordinatörlüğünü üstlenen Vali Yardımcısı Halis Arslan'ın da katıldığı etkinlikte, merkezin sahibi Podiatristi Nazlı Ekici, çocuklara ayak sağlığı konusunda sunum yaparak sorularını da yanıtladı. Kızılötesi ileri teknoloji ile çalışan bir tarayıcı (Podoscanalyser) ile gerçekleştirilen 'yürüyüş analizi testi' ile çocukların bir nevi ayaklarının röntgeni çekilerek, sorunları saptandı.

UYUM SÜRECİNE KATKIDA BULUNUYORUZ

Burada konuşan Halis Arslan, proje ile Yüreğir ve Seyhan'da göç geçmişine sahip ilköğretim öğrencilerinin eğitsel, sosyal ve kültürel faaliyetler ile desteklenip, kentsel ve sosyal yaşama uyum gerekleri hakkında farkındalık istediklerini söyledi. Arslan, öğretmen ve ailelere temel iletişim becerileri konusunda kapasite kazandırıp, çocukların uyum sürecine katkıda bulunmaya çalıştıklarını söyledi.

BU ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKMALIYIZ

Yaşları 10 ile 15 arasında değişen çocuklara yönelik olarak gerçekleştirilen etkinliğin oldukça önemli olduğunu vurgulayan Arslan, "Bu çocuklar bizim geleceğimiz, bu nedenle onlara sahip çıkmak zorundayız." ifadesini kullandı. Arslan, yürüyüş analizi testine tabi tutulup, ayaktaki sorunları tespit edilen çocuklara ücretsiz tedavi hizmeti ve sorunlu çocuklara özel tabanlıklı spor ayakkabısı vereceklerini bildiren Nazlı Ekici'ye de teşekkür etti.

PROJEYİ GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUZ

Podiatristi Nazlı Ekici de, merkez olarak bu tür sosyal projeleri desteklediklerini ifade ederek, "Ancak, 'Sevgiye Uzanan Eller Projesi' bizim için çok daha önemli ve anlamlı. Göçle gelen ailelerin çocuklarının, kente entegrasyonunu sağlanması noktasında projenin oldukça önemli bir misyon üstlendiğini düşünüyoruz. Bu nedenle de projeyi gönülden destekliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber