Öğrenci servis sürücülerine eğitim semineri

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aksaray Belediyesi ile ortaklaşa bir program düzenleyerek öğrenci servis sürücüleri ile okul müdürlerine yönelik eğitim semineri düzenledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2012 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aksaray Belediyesi ile ortaklaşa bir program düzenleyerek öğrenci servis sürücüleri ile okul müdürlerine yönelik eğitim semineri düzenledi.

Belediye Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen eğitim seminerine çok sayıda servis sürücüsü ve okul müdürü katıldı. Çocukların daha güvenli taşınması ve taşıma esnasında dikkat edilmesi gereken konuların anlatıldığı seminerde Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Tarık Ziya Turan, sürücü ve okul müdürlerini bilgilendirdi. Geleceğin teminatı olan çocukların huzur ve güven içerisinde evinden okula, okulundan evine gitmesi gerektiğini ifade eden Şube Müdürü Tarık Ziya Turan, bunun için de ne gerekiyorsa yapılacağına dikkat çekti. Eğitim semineri kapsamında okul servis taşımacılığı yapan sürücüleri ve okul müdürlerini bilgilendirdiklerini söyleyen Turan, "Aksaray'daki okul servis taşımacılığı yapan esnafı, Minibüsçüler Odası Başkanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve belediyeyle yapmış olduğumuz bir organizasyon sonucu topladık. Kedileri ile alakalı eksikliklerini söyledik. Denetimlerimizi artıracağımızı ve bu denetimler sonucunda kendilerinin mağdur olmamalarını ve Aksaray'daki çocuklarımızın, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın okullarına, evlerine, evlerinden okullarına dana güvenli ve daha huzurlu gitmeleri için bazı hatırlatmalarda bulunduk. Şoför esnafımızın sorunlarını dinledik. O sorunları not aldık, onunla alakalı Aksaray Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi olarak alabileceğimiz tüm tedbirleri bizler de alacağız. Bu konuda karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk" şeklinde konuştu.

Aksaray Minibüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk ise, kurumların karşılıklı görüş alışverişinde bulunduğunu belirterek, "Bizim burada toplanmamızın amacı öğrencileri nasıl daha iyi taşıyabiliriz, eksikliklerimiz nedir konularını masaya yatırmak. Bu eksikliklerimizi hep beraber tamamlamak için buradayız. Şu anda konuyu masaya yatırdık. Emniyet bizim ile ilgili gördüğü eksiklikleri anlattı ve bundan sonra da buna göre tedbir ve çalışmalarımızı yapacağız" diye konuştu.

Toplantının çok verimli geçtiğini ifade eden okul servis minibüs sürücüleri ise, "Emniyetimizin yaptığı bu istişare ve eğitim toplantısı çok güzel ve verimli geçti. Bu toplantıların devam etmesi ve arkadaşlarımızın bu servis konusunda devamlı bilgilendirilmesini istiyoruz. Zaten Aksaray'da bulunan servis araçları belli, kontroller zaten emniyet tarafından günübirlik yapılıyor. Dernek başkanımız da bizim bu kurullar açısından 2 ayda bir, 3 ayda bir toplantı yapıyor veya mesaj olarak bilgilendiriyor" dediler

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber