Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 76. yıldönümünde anıldı

Uludağ Üniversitesi İlahiyet Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un 100 yıl önce Balkanlar'da yaşanan acıyı derinden hissettiğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2012 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstiklal Marşı yazarı milli şair Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 76. yıldönümünde Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen törenle anıldı.

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören, İstiklal Marşı ve ardından Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başladı.

Programda daha sonra Prof. Dr. Mustafa Kara, Mehmet Akif Ersoy'un Türk tarihindeki önemi, yaşadığı dönemde milletin içinde bulunduğu durum ve yaşantısından kesitleri anlattı.

Mehmet Akif Ersoy'un 100 yıl önce Balkanlar'da yaşanan acıdan söz ettiğini anımsatan Prof. Dr. Kara, ?Akif'in 1912?1913 yılları arasında yani bir yıl içinde 10 tane şiiri var. Bu 10 şiir safahatın bir bölümünü meydana getiriyor. Bu şiirler tamamıyla ızdırap içeriyor.? dedi.

Ayrıca öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından Akif'in bazı şiirleri okundu.Törende ayrıca Öğretim Görevlisi İbrahim Benlioğlu ve ekibi ise Mehmet Akif'in bestelenmiş eserlerini seslendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber