Kahvehanenin duvarı fotoğraf albümüne dönüştü

Bartın'da hatıra olsun diye muhtarların fotoğrafını duvara asan kahvehane işletmecisi, gösterilen ilgi nedeniyle bütün müşterilerinin de fotoğrafını duvara asmaya başlayınca ortaya 3 bin kişilik dev bir fotoğraf albümü çıktı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2012 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bartın'da hatıra olsun diye muhtarların fotoğrafını duvara asan kahvehane işletmecisi, gösterilen ilgi nedeniyle bütün müşterilerinin de fotoğrafını duvara asmaya başlayınca ortaya 3 bin kişilik dev bir fotoğraf albümü çıktı.

Kent merkezi Demirciler Arastası'nda 9 yıldır kahvehane işletmeciliği yapan Mustafa Kılıç, 2 yıl önce müşterisi olan muhtarların fotoğraflarını çekerek iş yerine astı.

Albümü arasta esnafının fotoğraflarıyla genişleten Kılıç, gösterilen ilgi üzerine tüm müşterilerinin fotoğrafını çekerek kahvehanenin duvarına asmaya başladı.

Birçok muhtarın fotoğrafının çerçeveletilerek asıldığı duvarda, fotoğrafı bulunan müşteri sayısı 3 bine ulaştı. Duvarları fotoğraflarla tamamen dolan ve görünmez hale gelen 25 metre karelik kahvehanenin müşterileri, fotoğraf albümünden oldukça memnun. Dışarıdan gelen misafirler veya ilk defa kahvehaneye gelen müşteriler, albümü görünce çok şaşırıyorlar.

-Kahvehane işletmecisi Mustafa Kılıç-

Kahvehane işletmecisi Mustafa Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk etapta muhtarlarla başlayan ardından sürekli müşterileriyle devam eden uygulamanın giderek büyüdüğünü söyledi.

Fotoğraf albümünü, müşteri ve arkadaşlardan kalıcı bir hatıra olması amacıyla sürdürdüğünü kaydeden Kılıç, "Kahvehanemize çay içmeye gelen müşterilerimizin fotoğraflarını çekip fotoğrafçıda çıkartıp çerçeve yaparak duvara asıyoruz. Ayrıca fotoğrafını getiren müşterilerimiz de oluyor. 2 yıl önce başladığımız uygulamayla şu anda fotoğrafı bulunan 3 bin kişi oldu" diye konuştu.

Müşterilerinden hayatını kaybedenlerin fotoğrafları üzerine de vefat ettiklerini belirten işaret koyduklarını vurgulayan Kılıç, "Burada fotoğrafı olup da vefat eden yüzü aşkın müşterimiz var. Onlar da ayrıca hem tanıdıkları hem de bizim için hatıra oluyor" ifadesini kullandı.

Albüm uygulamasının eş dostun hoşuna gittiğini ve kendilerine önem verildiğini hissettiklerine dikkati çeken Kılıç, "Bu da hem kahvehanemiz hem de Bartın için bir arşiv oldu. Tüm müşterilerimiz bizim için özel ama aralarında Kıbrıs ve Kore gazisi olup da hayatını kaybedenlere ayrıca özel çerçeve yapıyoruz. Duvarlarımız dolmak üzere, dolduğunda da hemen karşıdaki kahvehanemiz ile devam edeceğiz" düşüncesini dile getirdi.

-Müşteriler memnun-

Kahvehane müşterilerinden Hasan Gökgöz de 9 yıl önce açılan kahvehanenin sürekli müşterilerinden olduğunu ve kahvehanenin duvarında fotoğrafının yer aldığını söyleyerek, "Ben de fotoğrafımı gördüğümde çok mutlu olmuştum. Bunların arasında rahmetli olanlar da var. Bu işletme burada olduğu sürece bu fotoğraflar burada kalacak. Bence çok güzel bir uygulama" diye konuştu.

Müşterilerden Hüseyin Gül ise uygulama sayesinde fotoğraftaki kişilerden vefat eden edenleri yad etme imkanı bulduklarını ve yurt dışına çalışmaya gidenleri de hatırladıklarını belirterek, uygulamanın bir anlamda arkadaş eş dost albümü niteliğinde olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber