Safvet Koleji öğrencileri Cambridge'in 'UCLES' sınavlarına hazırlanıyor

İnegöl Safvet Koleji, öğrencilerini, Cambridge Üniversitesi´nin İngilizce yeterliliği ölçmek amacıyla dünyanın birçok ülkesinde standart olarak uyguladığı 'UCLES' sınavlarına hazırlıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2012 23:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cambridge Üniversitesi tarafından, 22 Mayıs 2013 tarihinde Nilüfer Safvet Koleji'nde gerçekleştirecek olan ?ESOL' sınavına, öğrenciler, dört alanda becerilerini kullanarak hazırlanıyor. Öğrenciler, bu sınava hazırlanırken en az bir defa 'UCLES' deneme sınavı oluyor. Gerçek sınavdan önce yapılan bu denemelerde öğrenciler, yabancı dile karşı öz güvenlerini artırarak sınav stresini gidermiş oluyor.

Safvet Koleji İngilizce Zümre Başkanı Ercan Bayrakcı, bu sınavın, bir dilin temel becerileri olan okuma, yazma, dinleme ve konuşma alanlarının her birini ayrı ayrı değerlendirerek, güvenilir bir sonuç ortaya koyduğunu ifade etti. Bayrakcı, şöyle dedi: "Aynı zamanda bu sınav sayesinde öğrencilerimizin İngilizce seviyelerini uluslararası düzeyde görmüş oluyoruz. Öğrencilerimizin gelecekte gerek okul, gerek iş hayatında çok büyük öneme sahip olan ve bütün dünyada geçerliliği olan IELTS ve TOEFL sınavlarına küçük yaşlardan itibaren hazırlayarak, başarıları için güçlü bir temel oluşturmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber