Girişimcilik kursu sertifika töreni

Ulus ilçesinde girişimcilik kursu sertifika töreni yapıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ocak 2013 18:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Ulus Çok Programlı Lisesi konferans salonundaki törende yaptığı konuşmada kursun açılmasına vesile olan derneğe teşekkür ederek kursa katılarak belge almaya hak kazanan kursiyerleri kutladığını söyledi.

Herkesin kamuda istihdam edilmesinin mümkün olmayacağını, asıl istihdamın özel teşebbüsler aracılığıyla artacağını ifade eden Tunç, "Bu nedenle hükümetimiz özel sektörü destekliyor ve yeni girişimciler yetiştirmek istiyor. Bu amaçla da girişimciler için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığıyla hibe yardımları, İş-Kur aracılığıyla meslek edindirme kurslarına önem veriliyor" diye konuştu.

Ulus Kaymakamı Ali Fuat Atik de KOSGEB ve İŞKUR işbirliğiyle düzenlenen kursun ilçede istihdama katkı sağlayacağını belirterek, kursiyerlerin çoğunluğunu oluşturan bayanların girişimcilikte öne çıkmasının dikkat çekici olduğunu belirtti.

Ulus ve Köyleri'ne Hizmet Derneği Başkanı Lütfi Okçu da 70 saatlik kursa katılan 21 kursiyere KOSGEB destekleri, yeni iş kuranlara yönelik destek mevzuatı, iş planın hazırlanması, pazar araştırmasının yapılması, yönetim planı oluşturulması ve yatırım fizibilitelerinin yapılması konularında bilgiler verildiğini dile getirdi.

Törende protokol tarafından kursiyerlere belgeleri verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber