Dengeli diyetle 58 kilo verdi

20 ay önce Meltem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Rabia Gül Kepekçi'ye başvuran Songül Akınç, sağlıklı bir şekilde 126 kilodan 68 kiloya düştü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2013 09:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meltem TV'de yayınlanan 'Ayhan Aşan ile Safa Geldiniz' programına katılan Meltem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Rabia Gül Kepekçi ile 20 ayda 58 kilo verdirdiği hastası Songül Akınç, izleyenlere diyet ve beslenme ile ilgili bilgiler verdi.

Diyetisyen Kepekçi programda verdiği bilgide, "Obezite ile ilgili vücudun büyümesi, dokuların yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan besin öğelerinin her birinin yeterli miktarlarda alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılması durumuna yeterli ve dengeli beslenme denir. Herkesin kendi boy ölçüsü ve yaşına göre ideal bir kilosu vardır. Kişi bu ideal kiloda kalabilmek için ?onu yeme-bunu yeme şeklinde engeller koyma' yerine vücudunun yaktığı miktar kadar kalori alacak şekilde çeşitli besinlerle kalori ihtiyacını karşılamalıdır" dedi.

Vücuda harcadığından fazla kalori alınırsa, yağlanmaların başlayacağını belirten Kepekçi, ?Bu şekilde obezite meydana gelmiş olur. Obezite ile mücadele için kararında yemeli ve yediğini hareket ile yakmalı? diye konuştu.

20 ay içerisinde 126 kilodan 68 kiloya inmesinde büyük pay sahibi olduğu hastası Songül Akınç hakkında da konuşan Kepekçi, ?Songül Hanım ile 20 ay önce ilk tanıştığımızda 126 kiloydu. Kolesterolü sınırdaydı ve normali 100 olan açlık kan şekeri 120 civarındaydı. Yaptığımız program ile birlikte ilk ay 8 kilo, ilk 6 ayda ise 35 kilo verdi. Ayrıca her gün diyetine ilave olarak spor da yaptı. Spor sayesinde verilen kilo yağdan eksilir ve böylece kaslar muhafaza edilir. Songül Hanım verdiği 58 kilonun 48'ini yağdan kaybetti? ifadelerini kullandı.

Sağlıklı bir diyetin kriterleriyle ilgili açıklamalar yapan Kepekçi, ?İyi bir diyet, et ve hayvansal gıdalar, süt ve türevleri, sebze meyve grubu ve tahılların oluşturduğu tüm besin gruplarını içermeli, tüm besinlerden dengeli olarak alınmalı. Bununla birlikte zararlı ve fazla karbonhidratlı besinleri az tüketmeliyiz. Su zayıflatır kanısı ise dengeli beslenme olmadığı taktirde işe yaramaz. Yemeğe başlanmadan evvel mutlaka su içilmeli. Günde ortalama 2 litre su tüketilmesini öneriyoruz. Ayrıca diyet kişinin sevdiği besinlerle yapılmalı. Diyet hasta için zorlama halinde yapılmamalı? diyerek sözlerini tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber