Tekirdağ'da sel felaketinin yaraları sarılıyor

Tekirdağ'ın Çorlu, Çerkezköy ve Saray ilçelerinde 22-24 Ekim 2012 tarihlerinde meydana gelen sel felaketinde zarar gören 538 kişiye 675 bin 200 TL acil nakdi yardım yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2013 10:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sel ve taşkınlardan etkilenen bin 135 konut, işyeri, depo, ahır ve samanlık ile resmi kurum ve kuruluşlar için ön hasar tespit tutanağı düzenlendi.

Tekirdağ Valiliği'nde yapılan açıklamaya göre Çorlu, Çerkezköy ve Saray ilçelerinde meydana gelen sel ve taşkınlardan etkilenen, konut, işyeri, depo, ahır ve samanlık ile resmi kurum ve kuruluşlar için bin 135 noktada ön hasar tespit tutanağı düzenlendiği aktarıldı. Ön

Ön hasar tespit tutanaklarına göre komisyon tarafından Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından gönderilen acil yardım ödeneğinden 538 kişiye toplam 675 bin 200 TL acil nakdi yardım yapıldığı bildirildi.

Ayrıca, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hayvanları telef olan vatandaşlara büyükbaş hayvan başına 4 bin TL, küçükbaş hayvan başına 600 Tl acil nakdi yardım yapıldığı kaydedildi.

Yapılan incelemelerde sel ve taşkınlar sonucunda Çorlu ilçesi Karamehmet köyünde 9 kerpiç konut ağır hasarlı, 4 kerpiç konut orta hasarlı, 4 kerpiç ahır ve samanlık ağır hasarlı, 4 kerpiç ahır ve samanlık orta hasarlı oturulamaz ve kullanılmaz durumda olduğu tespit edildi.

Afet kapsamındaki bu yerler valilik tarafından Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na sunulduğu öğrenildi. Valiliğin Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na sunduğu yazıda Karamehmet Köyü'nde binaları hasar gören vatandaşların afetzede kabul edilmesi gerektiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıkalamada ?Valiliğimizce; 7269 sayılı kanunun ? Afet bölgelerinde yapılacak teknik işler? başlıklı 13. maddesi gereğince kesin hasar tespit çalışmalarına başlanmıştır. Hasar tespit çalışmalarının tamamlanması neticesinde hazırlanacak hasar tespit raporları ile afetzede isim listeleri tasdik edilerek mahallinde ilan edilecektir. Afetzede isim listelerinin kesinleşmesinden sonra hak sahipliği çalışmaları ve konu ile ilgili yapılması gereken diğer çalışmalar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yerine getirilecektir.? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber