Öğretmenler serbest kıyafetle derse girdi

Eğitim-Bir-Sen Edirne Şube Başkanı Erdinç Dalgıç, eğitim çalışanları olarak kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmenliğin acilen değiştirilmesini istediklerini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2013 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sendika üyeleri, Hükümet Caddesi'ndeki Edirne Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde toplanarak, "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik"e tepki göstermek için basın açıklaması yaptı.

Şube Başkanı Dalgıç, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, sendika üyesi öğretmenler olarak ülke genelinde sivil itaatsizlik göstererek, işe ve derslere serbest kıyafetle girdiklerini belirtti.

Söz konusu yönetmelikte devlet memurlarına "üniformalı asker muamelesi" yapıldığını savunan Coşkun, şunları kaydetti:

"Darbe dönemlerinin dayatması olan kamu çalışanlarına kılık ve kıyafet zorunluluğu, insan tabiatına aykırıdır. Devlet, vatandaşıyla, halkın inançlarıyla kavga etmeyi artık bir kenara bırakmalıdır. İnsanlarını tanımlamayı değil, tanımayı seçmelidir. Olağanüstü dönemlerin oluşturduğu psikolojik baskılardan ve bıraktığı tortulardan bir an önce kurtulmak istiyoruz.

Özgürlük taleplerimiz karşılanmalı, ne giyip ne giyemeyeceğimizi bilecek yetişkinler olduğumuz kabul edilmeli ve bu talebimize kulak verilmelidir."

Açıklamanın ardından öğretmenler derse girmek için okullarına döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber