600 kitabı okul kütüphanesine bağışladılar

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu öğrencileri iki ayda topladıkları 600 kitabı TOKİ ilkokulu kütüphanesine bağışladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2013 21:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BEÜ Alaplı Meslek Yüksek Okulu öğrencileri sosyal sorumluluk projeleri kapsamında iki ayda topladıkları 600 kitabı TOKİ İlkokulu kütüphanesine bağışlayarak anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Üniversite öğrencileri topladıkları kitapları TOKİ İlkokulu öğrencileriyle birlikte kütüphaneye yerleştirdiler.

Proje Sorumlu öğretim görevlisi Ömer Dereli, kitap toplama kampanyasını 12 öğrencinin gerçekleştirdiğini söyledi. İki ayda yaklaşık 600 kitap topladıklarını ifade eden Dereli, ?Alaplı Meslek Yüksek Okulunda bu yıl başlayan sosyal sorumluluk projesi dersi kapsamında birçok projeyi hayata geçirdik, bazı projelere de devam ediyoruz. Bu projelerden biride ihtiyacı olan bir ilköğretim okulumuzda kütüphane oluşturmaktı. Araştırmalarımız neticesinde TOKİ İlkokulunda kütüphane eksikliğini tespit ettik. Daha önce kitap toplama kampanyası başlattığımızdan elimizde kitaplarımız vardı. Öğrencilerimizde mevcut kitapları çoğaltarak toplamda 600 civarında kitap toplamış olduk. Bunların 200 tanesi ansiklopedi, diğerleri hikaye, roman ve yardımcı ders kitapları şeklindedir. Bu gün itibariyle okula teslim ettik. Bu kapsamda okulumuza yardımcı olabildiysek bizlerde mutluluk duyacağız? dedi.

Alaplı TOKİ İlkokulu Müdürü Burak Turgut, yapılan çalışmalardan dolayı Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden'e, proje öğretim görevlisi Ömer Dereli'ye ve proje öğrencilerine teşekkür etti.

Uzun zamandır okulda kütüphane oluşturmak istediklerini belirten Turgut, ?Okulumuzda kütüphane oluşturmak istediğimizi Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden hocamızla paylaşmıştık. Hocamız bize çok sıcak davrandı ve yardımcı olabileceklerini söyledi. Bu şekilde bizde kütüphane oluşturmak için raflarını hazırladık. Bu günde üniversite öğrencilerimiz tarafından toplanan 600 kitabı raflarımıza yerleştirdik. Kendilerini ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber