Türkiye'nin en genç yazarı

Türkiye'nin en çok kitap okuyan öğrencisi olarak dikkat çeken ve okuduğu kitaplarla çeşitli ödüller alan 11 yaşındaki Şefika Güney, yazdığı ?MELİS? adlı romanla Türkiye'nin en genç yazarı oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2013 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okuduğu kitaplarla tanınan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül tarafından ödüllendirilen Şefika Güney, 11 yaşında ilk romanını yazdı. Güney'in yazdığı ?MELİS? adlı roman okuyucuyla buluştu.

Ordu doğumlu olan ve Durugöl İlköğretim Okulu'nda okurken Şefika Güney, yılda 285 kitap okuyunca yeni bir rekorun sahibi olmuştu.

Ordu'da düzenlenen ?Konuşan Kitap Şenliği?nde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül tarafından ödüllendirilen Kitap Kurdu Şefika Güney, ilk romanı MELİS'te 13 yaşındaki bir kızın evde, okulda, dışarıda yaşadıklarını kaleme aldı.

Kitabının önsözünde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Gazeteci Doğan Hızlan, Yazarlar Muzaffer İzgü, Tuna Kiremitçi ve Sanatçı Hülya Avşar'a teşekkür eden Şefika Güney, aynı zamanda Türkiye'de roman yazan en küçük yazar olmak unvanını da almış oldu.

Kitabın arka kapağında kendisini anlatan Şefika Güney, kitap okudukça beşeri ilişkilerinin ve arkadaş sayısının arttığını belirtti. Küçük yazar, herkese bol okumalı günler dilemeyi de ihmal etmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber