Ödemiş Belediyesi 'S plaka' ihalesine çıkacak

Ödemiş Belediyesi, kontrolsüz ve kayıt dışı servis taşımacılığının önüne geçilmesi amacıyla S plaka ihalesine çıkacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2013 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şoförler Odası işbirliği ile yürütülecek çalışmayla, ilçede faaliyet gösteren tüm toplu taşıma araçların belirli bir sisteme dahil edilerek, ruhsatsız servis taşımacılığının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, 5393 sayılı Belediye Kanununun 14/a ve 15. maddesi b, f ve p bendi gereğince S plaka verme yetkisi belediyelere verildiği belirtilerek, ?Belediyemiz yasa gereği, mücavir alan sınırları içerisinde S plakalı özel servis araçlarının taşıma hizmetlerini düzenli hale getirmek, hangi koşullarda ve ne şekilde çalışacakları belirlemek üzere bir yönetmelik hazırladı. 5 Eylül 2012 tarih, 113 sayılı karar ile Belediye Meclisince onaylanan yönetmelikle okul ve işyeri servisleri S plakalı araçlarla hizmet verecek. Önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak olan S plakalarla ilgili belediyemizce bilgilendirme toplantısı düzenleniyor? denildi.

Açıklamada, Belediye Başkanı Bekir Keskin'in, belediye yetkilileri, Şoförler Odası temsilcileri ve servis şoförlerinin katılımıyla 6 Ocak Pazar günü Nikah Salonu'nda toplantı yapılacağı, bu toplantıda S Plakalı Özel Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği ve uygulaması konusunda bilgiler verileceği belirtildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber