2 yıldır haber yok!

Ailesi perişan oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Ocak 2013 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AFGANİSTAN'da aşırı dinci terör örgütü Taliban tarafından 2 yıl önce kaçırılan klimacı 29 yaşındaki Sertaç Dikilitaş'ın Adana'daki ailesi perişan oldu.

Oğlunun fotoğrafını okşayıp, gözyaşı döken 54 yaşındaki Nursel Dikilitaş, "Her gece rüyalarıma giriyor. 'Anne beni kurtar' diyor. Üzüntüden ayakta duramaz hale geldim" diyerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi. Merkez Seyhan İlçesi'nin Akkapı Mahallesi'nde oturan Sertaç Dikilitaş, nişanlandıktan 3 gün sonra 18 Aralık 2010'da klima sistemleri kuran bir şirkette çalışmak üzere Afganistan'a gitti. Afganistan'da şantiyeyi basan Taliban militanları, 9 Ocak 2011'de Sertaç Dikilitaş ile tercümanlığını yapan Habib adındaki Afganistan uyruklu işçiyi kaçırdı. Sertaç Dikilitaş'ın kaçırıldığı, olaydan 2 ay sonra ailesine haber verildi. Sertaç Dikilitaş'ın bulunması için ailesi ve çalıştığı Peker İnşaat Şirketi, Dışişleri Bakanlığı, Afganistan Büyükelçiliği, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı'na ayrı ayrı başvurdu. Ancak çabalar sonuçsuz kaldı.

OĞLUNUN FOTOĞRAFINA BAKIP AĞLIYOR

Evlenip yuva kurma hayalleri içinde Afganistan'a giden Sertaç Dikilitaş'ın Adana'daki ailesi, olayın üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmesine rağmen hiçbir haber alamadıkları için perişan oldu. Oğlunun duvarda asılı fotoğrafını her gün öpüp koklayan ve gözyaşı döken anne Nursel Dikilitaş, üzüntüden hasta oldu. Kapının her çalmasında, telefon zilini her duyduğunda oğlundan haber geldiğini düşünen Nursel Dikilitaş "Allah kimseyi evladından ayrı koymasın. Oğlum, eşim öldüktün sonra evimizin direği haline geldi. Nişanlandıktan sonra borçlarını ödeyebilmek için Afganistan'a gitti, 20 gün sonra da kaçırıldı. 24 ay oldu hala bir haber alamadık. Öldü mü, sağ mı, sağlıklı mı, hasta mı? Bilmiyorum. Her gece rüyalarıma giriyor, 'anne beni kurtar' diyor. Hastalandım, ayakta duramaz hale geldim. Oğlumun kaçırılmasının üzerinden 4 bayram, 2 yılbaşı geçti, ben hala bekliyorum. Devletimin bize sahip çıkmasını istiyorum" diye gözyaşı döktü.

'AÇLIK GREVİ YAPACAĞIM'

Sertaç Dikilitaş'ın çalıştığı inşaat şirketinin yerel yöntemlerle kurtarma çalışması yaptığını, ancak sonuç alamadıklarını dile getiren kardeşi Aytaç Dikilitaş ise "Şirket bir takım girişimlerde bulundu. Sertaç'ın çalışmadığı günlerde bile maaşını düzenli olarak ödediler. Şirket yetkilileri, bütün girişimlerine rağmen sonuç alamadı. Tek tesellimiz, Taliban örgütünün Türk vatandaşlarına karşı sempati duyup, onlara zarar vermemesi. Bu yüzden hayatta olduğunu düşünüyoruz. Ama resmi yollarla yaptığımız girişimler de sonuçsuz kaldı. Dışişleri Bakanlığı'nın harekete geçmesini istiyoruz. Aksi taktirde Ankara'ya gidip, bakanlık önünde açlık grevi yapacağım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber