7 Ocak 2013'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2013 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ile Başkent Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Şadi Türk ve beraberindeki heyeti, Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gabon'da

- Başbakan Erdoğan, Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba tarafından resmi törenle karşılanacak, iki lider baş başa görüşecek.

- Başbakan Raimond Ndong Sima ile bir araya gelecek Erdoğan, görüşmenin ardından anlaşma imza törenine katılacak. Erdoğan ile Sima ortak basın toplantısı yapacak.

- Erdoğan, heyetler arası çalışma yemeğinde bulunacak,Gabon Parlamentosu'na hitap edecek.

- Türkiye'nin Libreville Büyükelçiliği'nin resmiaçılışını gerçekleştirecek Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ondimba'nın vereceği akşam yemeğine katılacak.

3- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Katar temasları kapsamında, Katar Enerji ve Sanayi Bakanı Muhammed bin Salih Al-Sada ve Katargaz yetkilileriyle görüşecek.

- Yıldız daha sonra Arap Elektrik Birliği 4. Genel Konferansının açılışına katılacak.

4- Suriye'deki gelişmeler takip edilecek.

5- Türkiye'nin, Suriye sınırına yerleştirilmek üzere NATO'dan talep ettiği Patriot füzeleri yola çıkacak.

6- Hazine, 4 yıl vadeli, 6 ayda bir yüzde 4,50 kupon ödemeli, sabit kuponlu devlet tahvilinin yeniden ihracı ile 10 yıl vadeli, 6 ayda bir yüzde 1 reel kupon ödemeli devlet tahvilinin yeniden ihracını gerçekleştirecek.

7- Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, İstanbul 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları adaylık kitaplarını, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne teslim edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber