Kar Ödemiş'in yüksek kesimlerini beyaza boyadı

Yurt genelinde hafta başından itibaren etkili olan kar yağışından Ödemiş'in yaylaları da nasibini aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2013 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kar Ödemiş'in yüksek kesimlerini beyaza boyadı

Yurt genelinde hafta başından itibaren etkili olan kar yağışından Ödemiş'in yaylaları da nasibini aldı. Bozdağlar silsilesindeki yerleşim yerleri, önceki gece başlayıp dün akşamüstü etkisini iyice artıran kar yağışından nasibini aldı.

Bozdağ beldesinde etkili olan kar yağışı sonrası belde merkezinde bazı noktaların kar tuttuğu gözlenirken, fırtına nedeniyle kar kalınlığının düşük kaldığı ifade edildi. Bozdağ'da beyaz örtü nedeniyle yaşamın seyrinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Ulaşımda bir aksamanın bulunmadığı belirtilirken, Karayolları ekipleri Salihli-Ödemiş yolunda tuzlama çalışması yaptı. Bu güzergahı kullanacak sürücüler de zincir takma ve kar lastiği kullanma konusunda uyarıldı.

Belde merkezinde zaman zaman kar yağışının etkili olduğunu ifade eden Bozdağ Belediye Başkanı Mehmet Keskin, "Kar yağışı nedeniyle şu ana kadar meydana gelmiş bir olumsuzluk yok. Yollar açık, iletişimde de sıkıntı yok. Biz belediye ekipleri olarak kar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlemlerimizi aldık. Kar yağışı beldemizin güzelliğine güzellik katmış durumda" diye konuştu.

GÖLCÜK YOLUNA TUZLAMA ŞART

Gölcük Yaylası'nda da kar yağışı sonrası güzel görüntüler ortaya çıktı. Ulaşım ve iletişimde bir sıkıntının yaşanmadığı Gölcük Yaylası'nda, kar yağışının hafta sonuna dek sürmesi halinde büyük bir yoğunluğun yaşanması bekleniyor. Ulaşımın aksamaması için İl Özel İdare ekiplerinin yolu mutlaka tuzlamaları gerektiğini belirten Gölcük sakinleri, kar yağışının dün akşamüstünde iyice şiddetlendiğini söylediler.

Gölcük Otel idari müdürü Mustafa Çoban konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kar yağışı yaylamızın çekiciliğini artırıyor. Hafta sonuna rezervasyonlar var. Cumartesi gününe doğru tüm odaların dolacağını öngörüyoruz. İzmir'den gelip kar tatili yapmak isteyenler Gölcük'ü seçiyor. Hafta sonu ziyaretçilerimiz için müzikli eğlence seçenekleri de var. Tüm vatandaşları Gölcük Yaylası'nın beyaz manzarasına bekliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber