Kardan yolu kapalı köyde doğum sancıları tutan kadın, 19 saatte hastaneye ulaştırıldı

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ne 25 kilometre mesafedeki Molaşakir Köyü'nde dün saat 05.00'te doğum sancıları tutan 32 yaşındaki Berfo Kaya, yolun kardan kapalı olması nedeniyle, köylüler ve sağlık ekiplerinin çabaları sonucu 19 saat sonra ulaştırıldığı Bingöl Devlet Hastanesi'nde bir kız Bebek dünyaya getirdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Ocak 2013 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kardan yolu kapalı köyde doğum sancıları tutan kadın, 19 saatte hastaneye ulaştırıldı

Yoğun kar yağışının hayatın durma noktasına getirdiği Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ne 25 kilometre mesafede bulunan ve yolu kardan kapalı olan Molaşakir Köyü'nde yaşayan 9 aylık hamile Berfo Kaya'nın dün saat 05.00 sıralarında doğum sancıları başladı. Yakınları 112 Acil Servisi arayarak ambulans talebinde bulundu. Bingöl 112 Acil Servis, köye en yakın yer olan Karlıova Devlet Hastanesi'ni bilgilendirerek, köye bir ambulansın gönderilmesini istedi.

AMBULANS, YOL AÇMA EKİPLERİ EŞLİĞİNDE YOLA ÇIKTI

Devlet Hastanesi yetkilileri, İlçe Özel İdaresi'nden köy yolunun kapalı olduğu öğrenince, bir hastaya müdahale edileceğini belirterek, yolun açıklamasını talep etti. Talep üzerine bir sağlık ekibi saat 09.00 sıralarında yol açma makinelerinin eşliğinde ambulansla köye hareket etti. Yoğun kar ve tipide zorlu yolculuğun ardından ekipler, köye 5 kilometre mesafeye saat 18.00 sıralarında ulaştı. Ekipler yoğun tipi nedeniyle köy yolunda ilerlemeyince, hasta yakınlarına cep telefonu ile ulaşıp, hastayı kızakla bulundukları yere getirmelerini istedi.

1.5 SAAT KIZAKLI YOLCULUK

Yaklaşık 25 köylü hamile Berfo Kaya'yı 1.5 saat süren kızaklı yolcuğun ardından ambulansın bulunduğu noktaya getirdi. Kaya'ya ilk müdahale burada yapıldıktan sonra ambulansla Karlıova Devlet Hastanesi'ne doğru yola çıkıldı. Ancak bir süre sonra yoğun tipi nedeniyle ambulans kara saplanıp, yakıtı dondu. Bunun üzerine bölgeye ikinci bir ambulans talep edildi. Kaya, gelen ikinci ambulansa alınarak saat 21.00 sıralarında Karlıova Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı.

KIZ Bebek DÜNYAYA GETİRDİ

Karlıova Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk muayenenin ardından Berfo Kaya, 70 kilometre mesafedeki Bingöl'e yola çıkarıldı. Kaya, yeni kar ve tipide süren yaklaşık 3 saatlik yolculuğun ardından saat 24.00 sıralarında Bingöl Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı. Müdahale edilen Berfo kaya Bugün 01.30 sıralarında bir kız Bebek dünyaya getirdi.

Eşi Bülent Kaya'nın İstanbul'da çalıştığı belirtilen Berfo Kaya, zorlu yolculuğun ardından götürüldüğü hastanede 3'üncü çocuğunu dünyaya getirmenin mutluluğunu yaşadı. - Bingöl

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber