Vali eksi 10 derecede çalışanlara tatlı ikram etti

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, gece hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye düştüğü Bolu Dağı'nda kar ve tipi altında çalışan polis, Karayolları ve 112 Acil Servis ekiplerini ziyaret edip, tatlı ikram etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Ocak 2013 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali eksi 10 derecede çalışanlara tatlı ikram etti

Vali Özçimen yol açma çalışması yapan ekiplere "Haydi aslanlarım" diye hitap etti, greyder de kullandı.

Gece etkili olan kar yağışı nedeniyle D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişinde sürücüler zor anlar yaşadı. Havanın sıfırın altında 10 dereceye kadar düşmesi nedeniyle park halindeki TIR ve kamyonların yakıtı dondu. Karayolları ekipleri güzergahlarda kar küreme ve tuzlama çalışması yaparak yolu açık tutmaya çalıştı. Vali İbrahim Özçimen, gece saatlerinde etkili olan kar yağışı altında Bolu Dağı'nda görev yapan Karayolları ve polis ekiplerini ziyaret ederek tatlı ikram etti. Vali Özçimen, Karayolları 41'inci Şube Şefi İlkay Aktuğ ve Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürü Murat Sönmez'den yolların durumu hakkında bilgi aldı. Özçimen, zincir taktığı sırada yakıtı donan bir TIR sürücüsünün de yanına giderek ona tatlı ikram etti. Vali Özçimen kar ve tipi altında çalışan Karayolları çalışanlarına tatlı ikram ederken, "Haydi aslanlarım" diyerek sabırla çalışmalarını istedi.

AİLELERE DE TEŞEKKÜR

Özçimen, Bolu merkeze bağlı Gölköy'de yol açma çalışması yapan İl Özel İdaresi çalışanlarını da ziyaret etti, bir ara greyderi kullanarak yol açma çalışmasına destek verdi. Greyder operatörüne teşekkür eden Vali İbrahim Özçimen, "Çocuklarınıza ve eşlerinize de teşekkür ediyoruz. Çünkü siz bizim için çalışıyorsunuz onlar bekliyorlar. Ama biraz daha beklesinler. İki gün sonra bu kar diner ama şimdi sizin hizmet zamanınız. Fırsat bu aynı zamanda. Vatandaşlarımız hizmetlerinizi takdir ediyorlar" dedi.

Özçimen, yol açma çalışmasının yapıldığı alanda gazetecilere de tatlı ikram ederek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. Özçimen, "Bizimle beraber kamunun bilgi edinme hakkını, bilgi özgürlüğünü sağladığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Sizlerin de bu önemli gününü tebrik ediyorum. Dağın başında siz ayrı kamu, biz ayrı kamu görevi görüyoruz" diye konuştu.

KIŞ LASTİĞİ KONUSU

Ardından 112 Acil Servis Komuta Merkezi'ni ziyaret eden Özçimen, İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık'tan bilgi aldı. Kar lastiği konusundaki ısrarında haklı çıktığını vurgulayan Özçimen, şöyle konuştu:

"Gerçekten şartlar çok ağır. Arazide çalışan arkadaşlar, yol açmak için çalışanlar, hasta kurtarmak için çalışanlar, nöbet tutan asker ve polisimize Allah yardım etsin. Şartlar çok ağır. Bu ağır şartlarda biz vatandaşımızı hayatını kolaylaştırmak için her türlü tedbiri alıyoruz. Kış lastiği konusunda çok üzgünüm ki haklı çıktım. Keşke haklı çıkmasaydım. Bizim bölgede kar çok, buz çok, rampa çok. Burada kabak lastikle yola çıktığınızda aslında sadece kendinizi tehlikeye atmıyorsunuz, o trafikte olan diğer insanların da can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyorsunuz. Buna hakkınız yok. Biz kendi ilimizde kabak lastiklerle yola çıkılmasına izin vermiyoruz. Ama otoyolda kontrol yapamıyoruz. Otoyola başka giriş çıkışlarda da bu kontrolün yapılması çok daha doğru olur diye düşünüyorum. Otogar ve otoyol giriş çıkışlarında bunu yaparsak onları da korumuş oluruz. Burada ciddi bir zaruret var. Aracın tüm teknik şartlarını hazır ettiniz ve çıktınız yola gidemiyorsunuz. Çünkü başka bir sürücü bunları yerine getirmemiş ve yolda kalıyor. Diyelim arkada 3 bin kişi var hepsi tıkanıp kalıyor. Bir tane düşüncesizin cezasını 3 bin kişi çekmek zorunda mı? Devlet bunun tedbirini almak zorunda."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber