Taziyeye giderken yolda mahsur kaldılar

Muş'ta Aydoğan köyüne taziye ziyaretine giderken tipi nedeniyle ulaşıma kapanan yolda mahsur kalan 35 kişi, İl Özel İdaresi ekiplerce kurtarıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2013 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Taziyeye giderken yolda mahsur kaldılar

Aydoğan köyüne taziye ziyaretine gitmek isteyen, aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların bulunduğu 5 araçtaki 35 kişi, tipi nedeniyle kapanan yolda mahsur kaldı.

Vatandaşların, İl Özel İdaresi'ne haber vermesi üzerine karla mücadele ekipleri harekete geçti. Zor koşullarda yürütülen 3,5 saatlik çalışma sonucu vatandaşlara ulaşıldı.

Mahsur kalan vatandaşlar, ekiplerin yolu ulaşıma açmasının ardından Aydoğan köyüne gitti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Fesih Çakır, yaptığı açıklamada, meydana gelebilecek acil durumlar için, karla mücadele ve acil kurtarma ekiplerinin hazır bekletildiğini söyledi.

Çakır, "Vatandaşımızın imdadına yetişmek ve onlara hizmet etmek bizim görevimiz. Kar yağışı boyunca evimizde rahat uyumuyoruz. Karla mücadele ve acil kurtarma ekibimizle hazır bekliyoruz. Vatandaşımızın mutluluğu, huzuru, sağlığı için buradayız" dedi.

Mahsur kalan vatandaşlardan Kadir Türeli ise akrabalarının taziye ziyaretinde bulunmak için Aydoğan köyüne gitmek istediklerini, ancak yolda tipiye yakalandıklarını bildirdi.

Türeli, "Araçlarımızda kadın, çocuk ve yaşlılar vardı. Uzun süre bekledikten, sonra İl Özel İdare ekiplerinden telefonla yardım istedik. Ekipler gelip bizi kurtardı. Özel idare olmasaydı, kurtulmamız imkansızdı" diye konuştu.

Muhabir: Kadir Tunç - Sabri Yıldırım / Berin Arslan Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber