Diyanet İşleri Başkanlığı yeni yıl hedeflerini belirledi.

Haber Giriş : 10 Kasım 2005 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vaaz ve hutbelerde sinevizyon, laptop, CD gibi teknolojik ürünlerden yararlanılacak. Dualara standart getirilecek. Camilerin 21'inci yüzyılın sosyal, kültürel, dini ihtiyaçlarına göre yapılması için de yarışma düzenlenecek. Diyanet'in 2006 yılı bütçe tasarısında yer alan hedefler, yeni dönemde Diyanet vizyonunun nasıl değişeceğine de işaret ediyor.

İşte, Diyanet'in hedefleri:

ALEVİLİK EĞİTİMİ

Din görevlileri Alevilik-Bektaşilik konusunda bilgilendirilecek. Birlik ve beraberliğin korunması amaçlanacak.

DUALARA STANDART

Cami görevlilerinin ibadetin yapılışı, yaptırılışı ile hutbede okunan dualar ve tesbihatta okuyacakları duaların standardı belirlenecek. Böylece duaların bazı yerlerde uzatılması, bazı yerlerde kesilmesinin önüne geçilecek.

CAMİ ADABI EĞİTİMİ

Camilerde israfın önlenmesi için tedbir alınacak. Camilere ilgiyi artıracak, cami adabını öğretecek, cami yapmak kadar yaşatmanın da önemini gündeme getirecek uygulamalara gidilecek.

GÖRSEL GÖSTERİLER

Şehit ve gazi günleri için sinevizyon hazırlanacak.

ENGELLİLERE İMKAN

Kadınların ve engellilerin cami hizmetlerinden yeterince yararlanmaları için çalışma yapılacak.

GÜRÜLTÜYE İZİN YOK

Çevre Bakanlığı'nca çıkarılan gürültü yönetmeliği uyarınca dini tesislerde hoparlörler nedeniyle çevreye yayılan gürültü kontrol edilecek.

YENİ YÜZYILIN CAMİSİ

21. yüzyılın sosyal, kültürel ve dini ihtiyaçlarını karşılayacak cami modelini belirleyebilmek için proje yarışması açılacak.

YABANCI DİLLİ İMAM

Tarihi ve turistik camilerin dijital fotoğrafları çektirilerek camiler albümü oluşturulacak. Bu camilerde görev yapan personelin yabancı dil öğrenmesi sağlanacak. Yabancı dil bilen imam hatipler turistik bölgelerde görevlendirilecek.

Hurriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber