Tekel işletme tesisleri kampüs alanı olacak

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Kula Meslek Yüksek Okulu'nun, eğitim hayatına Tekel İşletme Tesisleri'nde devam edeceği bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2013 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tekel işletme tesisleri kampüs alanı olacak

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Kula Meslek Yüksek Okulu'nun, eğitim hayatına Tekel İşletme Tesisleri'nde devam edeceği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Kula Meslek Yüksek Okulu'nun yeni açılan bölümlerle birlikte mevcut binasının ihtiyaçları karşılamadığı, bu nedenle üniversite binası plan ve tadilat işlemlerinin ardından 41 bin 500 metrekare alana sahip olan Tekel İşletme Tesisleri'nin, Kula Belediye Meclisi'nin bu ayki toplantısında alınan kararla kampüs alanı olarak tahsis edildiği belirtildi. Kararın ardından söz konusu alanda CBÜ tarafından çalışma başlatıldı.

Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Meslek Yüksek Okulu'nun her alanda gelişmesi için bugüne kadar birçok projeye imza attıklarını söyledi. "Üniversite demek bacasız sanayi demek" diyen Başkan Aşkın, CBÜ bünyesinde açılan yeni bölümlerin herkese büyük heyecan verdiğini, üniversitenin olduğu her yerde canlılığın da olduğunu ifade etti. Aşkın, şunları söyledi: "Meslek Yüksekokulu noktasında ilçe olarak güçlü yanlarımız ve fırsatlarımızın çok daha fazla olduğunu düşünüyoruz. Kula bu konu da diğer ilçelerimize göre çok şanslı. çünkü Kula kendi kimliğini koruyarak bu günlere gelen bir ilçedir. Halkımız üniversite öğrencilerine sahip çıkmakta ve onlara her zaman destek olmakta. meslek yüksekokulumuzda öğretim gören öğrencilerimizle yaptığımız sohbetlerde hemen hemen hepsi ilçemizde öğretim görmekten mutlu olduklarını sadece sosyal aktivite noktasında sıkıntı çektiklerini söylüyorlar. Bu nokta da yapımına başladığımız Kula Kent Meydanı öğrencilerimizin sosyal aktivitelerini

rahatlıkla yapabilecekleri bir alan olarak düzenleniyor."

Kula Meslek Yüksek Okulu'nun sorunlarını bildiklerini, yurt sorunun çözülmesi konusunda da Kredi Yurtlar Kurumu ile yapılan görüşmelerde son aşamaya gelindiğini ifade eden Aşkın, 200 kişilik karma öğrenci yurdunun yapılması için çalışmaların başlatıldığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber