Aydın'da ağaç katliamı iddiası

Aydın’da 6 yıl önce satın aldığı arsasındaki ve belediyeye ait alandaki asırlık zeytin ağaçlarının kesildiğini gören vatandaş gözlerine inanamadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2013 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aydın'da ağaç katliamı iddiası

Aydın'da 6 yıl önce satın aldığı arsasındaki ve belediyeye ait alandaki asırlık zeytin ağaçlarının kesildiğini gören vatandaş gözlerine inanamadı.

Kesimin devam ettiği sırada araziye gelen mal sahibi konuyu polise bildirerek kesim yaptıran arazinin eski sahibinden şikayetçi oldu. Bunun üzerine kesim yapan üç kişi motorlu testereleriyle birlikte gözetim altına alınırken, şahısların poliste ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Aydın'da Mimar Sinan Mahallesi'nde 6 yıl önce içerisinde zeytin ağaçlarının bulunduğu 950 metre kare arsayı A.H. isimli şahıstan satın alan Mehmet Sadullah Erdem, bu sabah saatlerinde araziye gittiğinde gördükleri karşısında şaşkına döndü. Araziyi satın aldığı A.H'ye ait bölümdeki, kendisine ait kısımdaki ve belediyeye ait alanlardaki asırlık zeytin ağaçların kesilmekte olduğunu gören Erdem, hemen polise arayarak yardım istedi. Bunun üzerine bölgeye gelen polis ekipleri kesimi durdurarak belli bir ücret karşılığı kesimi yaptıkları öğrenilen 3 kişiyi motorlu testereleriyle birlikte gözetim altına aldılar.

Arazi sahibi Mehmet Sadullah Erdem, kesimin 6 yıl önce araziyi satın aldığı A.H. isimli şahıs tarafından yaptırıldığını belirterek, asırlık zeytin ağaçlarının göz göre göre kesilmesine gönlünün razı gelmediğini söyledi. zeytin ağacının yetiştirmesi zor olan bir ağaç olduğunu dikkat çeken Erdem, “6 yıl önce aldığım arazideki zeytin ağaçlarının meyvelerini de araziyi satın aldığım şahıs topluyordu. bugün araziye geldiğimde gördüğüm manzara karşısında şaşırdım kaldım. Şahıs kendi arazisini bir müteahhide vermiş sanırım ve o arazideki ağaçlarla birlikte bana ait olan bölgedeki ve belediyeye ait bölgedeki ağaçları da yevmiye karşılığında tuttuğu işçilere kestirmiş. Kendi ağaçlarına kestirmesine bir şey diyemem ama bana ve belediyeye ait arazideki asırlık zeytin ağaçlarını kestirmesi doğru değil. Bu nedenle kendisi hakkında şikayetçi oldum” dedi.

Asırlık zeytin ağaçlarının parayla değer biçilemeyeceğini ifade eden Mehmet Sadullah Erdem, kesilen zeytin ağaçlarının yerine yenilerinin dikilse bile yetişmesinin uzun yıllar alacağını sözlerine ekledi.

Kesim yapılan alanda yaklaşık 50 adet zeytin ağacının kesildiği ifade edilirken, motorlu testereleriyle birlikte gözetim altına alınan üç şahsın Efeler Polis Karakolunda ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber