Rize'de kuru yük gemesi yan yattı

Rize'de çimento hammaddesi boşaltmaya çalışan kuru yük gemisi, dengesinin bozulması sonucu yan yattı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2013 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rize'de kuru yük gemesi yan yattı

Limanköy mevkiinde bulunan ve Ünye Çimento'nun kullandığı limana çimento getiren 89 metre boyunda ve 11 metre genişliğindeki gemi, saat 11.00 sıralarında aniden yan yattı. İddialara göre yüklü toz çimentonun kayması sonucu teknenin sağ tarafı suya gömüldü. Olay sonrasında bölgeye kurtarma ekipleri ve ambulanslar sevk edildi. Teknede kalanların kurtarılması için başlatılan çalışmaların ardından 2 kişi kurtarıldı. Kamarasında uyuduğu belirtilen bir gemicinin ise kayıp olduğu öğrenildi. Bölgede çalışmalar sürdürülüyor

Rize Valisi Nurullah Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ünye Çimento'ya ait bin 818 grostonluk "Alican.s" adlı kuru yük gemisinin, Zonguldak'tan yüklediği çimento hammaddesini Limanköy Limanı'na boşalttığı sırada yan yattığını belirtti.

Gemi içerisinde 11 mürettebat olduğunu ifade eden Vali Çakır, "Bunların birçoğu kendi imkanlarıyla çıktı. 2 tanesi de Sahil Güvenlik ekiplerinin yardımıyla çıkarıldı. Gemi içerisinde 33 yaşındaki Tarık Yılmaz adlı gemi adamının olduğu söyleniyor. Ekiplerimiz, dalgıçlarımız çalışmalarını yürütüyor. Herhangi bir yakıt sızıntısına karşı geminin çevresinde tedbirlerimizi alıyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Öte yandan, Sahil Güvenlik ekiplerince çıkarılan 2 kişinin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber