Yerköy'de toplum destekli polis broşür dağıttı

Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından artan telefon dolandırıcılığına yönelik vatandaşlara bilgilendirmek amacıyla Cuma Namazı sonrası broşür dağıtıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2013 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yerköy'de toplum destekli polis broşür dağıttı

Yerköy İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Cibelek, Toplum Destekli Polisler tarafından suç ve suçlara karşı halkı bilinçlendirerek, bilinçli ve duyarlı bir toplum yapısı ile suçlara karşı daha etkin mücadele ederek suçların önlenmesi amacıyla bilgilendirici broşür dağıtımı yaptıklarını belirterek, "Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan, proje kapsamında vatandaşların evleri, iş yerlerini ziyaret eden polis memurları vatandaşlara, hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı alınması gereken önlemler konusunda yazılı ve sözlü olarak bilgi veriyor" dedi.

Son zamanlarda dolandırıcıların farklı senaryolarla kendilerini polis, savcı, hakim, MİT görevlisi veya asker olarak tanıtarak vatandaşlarımızdan değişik isteklerde bulunduklarını ve onları telefon aracılığı ile dolandırmaya çalıştıklarını ifade eden Cibelek, "Bu konuda vatandaşı bilinçlendirmek için böyle bir uygulama başlattık. Vatandaşlarımız, kendilerine gelen telefonlara inanmasınlar, hiçbir zaman devlet görevlisi bir polis, savcı, hakim veya asker, vatandaştan para veya kontör talep etmez. Böyle bir telefon geldiğinde vatandaşımız polise bildirsin" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber