Bu da 'periyodik style' dansı

Konya'nın Yunak İlçesi'ndeki İMKB Yatılı Bölge Orta Okulu'nda, Fen ve Teknoloji dersinde kimyasal elementlerin yer aldığı periyodik cetvel, öğrencilere 'Gangnam Style' dansının klipi canlandırılarak öğretildi.'Pediyodik Style' adı verilen...

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Ocak 2013 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bu da 'periyodik style' dansı

Konya'nın Yunak İlçesi'ndeki İMKB Yatılı Bölge Orta Okulu'nda, Fen ve Teknoloji dersinde kimyasal elementlerin yer aldığı periyodik cetvel, öğrencilere 'Gangnam Style' dansının klipi canlandırılarak öğretildi. 'Pediyodik Style' adı verilen öğretmen ve öğrencilerin katıldığı, okul içinde çekilen klip ise internette video sosyal paylaşım sitelerinde yayınlandı.

Yunak İMKB Yatılı Bölge Orta Okulu'nda Fen Bilimleri öğretmenleri Emel Ceran ve Gülizar Özbay, 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerinin kimyasal elementlerin artan atom numaralarına göre sıralandığı tablonun yer aldığı periyodik cetveli daha iyi anlamaları için, dansıyla da ön plana çıkan, son dönemlerin en popüler şarkısı 'Gangnam Style'ı seçti. Periyodik cetveldeki elementlerin simgeleri kartonlara yazıldı, ardından okuldaki diğer öğretmenlerin de desteğiyle öğrencilerce klip canlandırıldı. Geçen hafta okul binasında çekimi yapılan klip ise internet video sosyal paylaşım sitelerinde yayınlandı.

Okul müdürü Ahmet Resul Yıldız, "Fen bilimleri öğretmenlerimiz, öğrencilerin periyodik cetveli daha iyi anlamaları ve akıllarında kalıcı olması için böyle bir yöntem seçti. Çünkü periyodik cetveldeki elementleri öğrencilerin akılda tutması güç. Öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla 'Gangnam Style' dansının klipini çektik. Öğrencilerimiz de farklı bir aktivite içinde olup hem moral depoladılar, hem de periyodik cetveli öğrendiler" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber