Başkentli eğitmenlere 'yaratıcılık' sempozyumu

Hacettepe Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) işbirliğinde ''Beden Eğitimi ve Spor Öğretiminde Yeni ve Yaratıcı Yaklaşımlar Sempozyumu''nun dördüncüsü düzenlenecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2013 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sempozyumda ''Teknoloji ile bütünleştirilmiş Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi'' konusu işlenecek. Spor Bilimleri Derneği'nin katkılarıyla, 25-26 Ocak tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Mehmet Akif Ersoy Salonu'nda yapılacak sempozyumda, Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu'ndan Yeşim Bulca, ODTÜ Beden Eğitimi ve Spor Bölümü'nden Sadettin Kirazcı ile Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü'nden Sadi Seferoğlu'nun yanı sıra İngiltere'den de iki konuşmacı yer alacak.

Teknolojinin eğitime uyarlanmasıyla ilgili çok sayıda çalışması ve yayını olan Bedfordshire Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü'nden Ashley Casey ile Dyffryn Taf Okulu beden eğitimi öğretmenlerinden Dylan Blain, sempozyumda çalışmalarının sonuçlarını ve deneyimlerini aktaracak.

Beden eğitimi dersi programındaki standartlara ulaşmada, öğretimin niteliğine olumlu katkıda bulunması beklenen 'teknoloji destekli beden eğitimi ve spor öğretiminin' tartışmaya açılacağı sempozyumda, eğitimde teknoloji kullanımı uygulamaları üzerinde durulacak.

Sempozyumda hareket örüntüleri ve devinişsel becerilerin teknoloji yoluyla öğretimi ve geliştirilmesi, hareket ve sporla ilgili kavram ve bilgilerin teknoloji kullanılarak öğretilmesi ve öğrenilmesi, beden eğitimi programındaki fiziksel aktivite ile ilgili bilgi toplamada ve değerlendirmede teknoloji kullanımı ve yaşam boyu fiziksel aktivite, egzersiz ve spor yapma alışkanlığı kazanmada teknolojiden yararlanma konuları ele alınacak.

Muhabir: İlknur Çetinbaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber