Malazgirt SYDV ilanındaki yanlışlar zinciri

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ocak 2013 00:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Malazgirt SYDV ilanındaki yanlışlar zinciri

Pes dedirten SYDV alımı

Malazgirt SYDV ilanında belirtilmeyen bölümler mülakata girecek. Üstelik 9 kişilik mülakata 15 kişi çağrılıyor. Ayrıca ilanda geçersiz KPSS puanı şartı aranıyor

Malazgirt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 7 Ocak 2013'te 3 adet sosyal yardım ve inceleme görevlisi için ilan verdi. İlanı incelemek için tıklayınız.

Ancak ilanın hatalı olmasının yanında 23 Ocak'ta gerçekleşecek olan mülakata girmeye hak kazananların yer aldığı mülakat listesi adaylara pes dedirtti.

KPSS puanı yanlış

Tek yıllarda yapılan KPSS puanlarının sadece A Grubu kadrolar ve Öğretmenlik alımlarında kullanılabileceğini daha önce yaptığımız haberlerde defalarca vurgulamıştık. Ancak Malazgirt SYDV ilanına baktığımızda bu ilanda da yine bu alım için kullanılamayacak olan 2011 KPSS puanı istenmiştir. Oysa ki, bu tür alımlarda sadece 2012 KPSS puanı kullanılabilir.

2012 puanı ile mülakat listesine giremeyen adaylar, idari yargıya başvurmaları durumunda bu alımın iptal kararı çıkma durumu doğacaktır.

9 kişilik mülakata 15 kişi çağrılıyor

İlanda "Başvuran adaylar KPSSP3 türünde almış oldukları puanlarına göre sıralanacak ve en yüksek puandan başlanarak alınacak personel sayısının 3 katı aday (9 kişi) sözlü mülakata çağrılacaktır." ifadesi yer alıyor.

Ancak SYDV tarafından yayınlanan mülakat listesinde ise 15 kişi yer almaktadır. Mülakat listesini görmek için tıklayınız.

Yine herhangi bir adayın ilan metnine uymayan bu liste için idari yargıya başvurmaları durumunda iptal kararı doğacaktır.

Mülakat listesindeki 3 kişinin bölümleri ilanda bile yok

İlanda, "4 Yıllık Yükseköğretim Kurumlarının İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Halkla İlişkiler, Sosyoloji, Psikoloji, Sosyal Hizmetler, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerinden herhangi birinden mezun olmak,(Sayılanlar harici okul veya bölümlerden mezun olan adayların başvuruları değerlendirilmeye alınmayacaktır.)" denilmektedir.

Ancak, matematik ve sınıf öğretmenliği bölümleri yukarıda belirtilenler arasında olmadığı halde mülakat listesinde bu bölümlerden mezun toplam "3 kişi" bulunmaktadır. Listeyi incelemek için tıklayınız.

Bu kişilerin listede olması tamamen hukuka aykırıdır ve adayların idari yargıya başvurması durumunda bu liste için iptal kararı verilebilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber