Sabit numara taşınabilirliğinde uyarı tonu uygulaması

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), mobil veya sabit ayrımı bulunmaksızın, şebeke içi iken numaranın taşınması neticesinde şebeke dışı olan tüm çağrılar için uyarı tonu verildiğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2013 23:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BTK'nın internet sitesinde yayımlanan Sabit Numara Taşınabilirliğinde Uyarı Tonu Uygulaması ile ilgili basın açıklamasında, bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerde, mobil numara taşınabilirliği kapsamında uyarı tonu uygulaması bulunmasına karşılık sabit numara taşınabilirliği kapsamında böyle bir uygulama olmadığı ve bu sebeple kullanıcıların mağduriyet yaşadığına ilişkin gerçeği yansıtmayan ifadelerin yer aldığı ifade edildi.

Açıklamada, Numara Taşınabilirliği Yönetmeliği'nde, ''İşletmeci, tarife şeffaflığına ilişkin Kurum tarafından belirlenen her türlü tedbiri almakla yükümlüdür. İşletmeci, arayan abone için ayırt edici olacak şekilde Kurum tarafından belirlenen uyarı tonunu verir. Kurum, tüketicilerin korunması amacı ile tarife şeffaflığına yönelik olarak, işletmecilere uyarı tonunun yerine ilgili mevzuat kapsamında başka yükümlülükler getirebilir'' hükmü bulunduğunun altı çizildi.

Bilgi Teknolojileri İletişim Kurulu'nun, numara taşıma uygulamasıyla ilgili şebeke içi iken numaranın taşınması sonucu şebeke dışına çıkan numaraların aranmasında çağrıyı başlatan bütün işletmecilerin aynı uyarı tonunu kullanmasına karar verdiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Yönetmelik hükmü ve Kurul kararı kapsamında, mobil veya sabit ayrımı bulunmaksızın, şebeke içi iken numaranın taşınması neticesinde şebeke dışı olan tüm çağrılar için çağrıyı başlatan işletmeci tarafından uyarı tonu verilmekte olup aksi yönde basın organlarında yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.''

Muhabir: Arife Yıldız Ünal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber