Ağrı KCK davasında kadın sorumlulara 19 yıl hapis

Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ağrı KCK davasında çocuklara molotof attıran kadın kolları başkanına 10 yıl, il sorumlusu ise 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2013 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ağrı KCK davasında kadın sorumlulara 19 yıl hapis

Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü'nce, terör örgütü PKK'nın gizli şehir yapılanması KCK'ya yönelik yaptığı operasyonda Ağrı sorumlusu Sudan Güven (37) ile Kadın Kolu Sorumlusu Reyhan Çomak (46) hakkında sanıklar hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ağrı'da 2010-2011 yıllarında meydana gelen ve birçok terör olayında terör örgütü PKK/KCK'nın, bağımsız Kürdistan devletinin kuruluş amacına ulaşmak için başta çocuklar olmak üzere gençliğin planlı olarak faaliyetlerde bulunmasına katkı sağladığı savcılık mütalaasında yer aldı. Mütalaada, gençlerin ve çocukların faaliyetler kapsamında silahlı, yol kesme, güvenlik güçlerine taşlı, bomba ve molotoflu saldırı eylemleri yaptırıldığı bildirildi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar hakkında silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan KCK Ağrı Sorumlusu Sudan Güven’i 9 yıl, Kadın Kolu Sorumlusu Reyhan Çomak’ı 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanıklara verilen ceza hükmü ile birlikte tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber