Muş'ta gösteri ve miting yerlerine düzenleme

İl Emniyet Müdürlüğü, kentte düzenlenecek olan toplanma, gösteri yeri ve yürüyüş güzergahlarında değişiklik yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2013 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muş'ta gösteri ve miting yerlerine düzenleme

İl Emniyet Müdürlüğü, kentte düzenlenecek olan toplanma, gösteri yeri ve yürüyüş güzergahlarında değişiklik yaptı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Muş'ta yapılacak toplanma, gösteri yeri ve yürüyüş güzergahlarında değişikliğe gidildiği belirtildi.

Açıklamada, toplanma, gösteri ve yürüyüşler için belirlenen alanlar şöyle sıralandı:

"Yeni düzenlemeye göre, spor salonu önü toplanma alanı olarak belirlendi. Toplanma alanından başlayacak olan gösteri ve yürüyüş, İstasyon Caddesi'nden tren garına kadar devam edecek. Gar önünde miting yapıldıktan sonra, insanlar buradan dağılacak. Gösteri ve yürüyüşüyle ilgili afiş, pankart ve ilanların asılacağı ve yapıştırılacağı yerler, miting alanı olacak. Alternatif miting alanı olarak ta Cumhuriyet Caddesi üzerindeki su deposu önü belirlendi. Kamuoyu oluşturmak amacıyla şiddet içermeyen, kamu düzenini bozmadan, makul sürede (en fazla 2 saati geçmemek), gürültü ve çevre kirliliğine yol açmadan, yaya ve araç trafiğine engel olmayacak sayıda katılımla, yapılan yazılı veya sözlü açıklamalar, basın açıklaması olarak değerlendirilecek."

Açıklamada, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması amacıyla, mülki idare amirliğince, yargı kararlarıyla oluşan içtihat çerçevesinde, basın açıklaması yapılamayacak yerlerin önceden belirlenebileceği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber