Yatılı ilkokul öğrencilerine 'annelik' yapacaklar

KONYA'nın Beyşehir İlçesi'nde bulunan Anadolu Kadınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYDER) üyeleri, 'Her anne bir sevgi kaynağı' adlı proje kapsamında yatılı ilkokulda öğrenim gören öğrencilere gönüllü annelik yapacak.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Ocak 2013 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yatılı ilkokul öğrencilerine 'annelik' yapacaklar

Dernek olarak bölgedeki yatılı ilkokulları ziyaret ettiklerini belirten AYDER Başkanı Berna Kendir, "Yaptığımız ziyaretlerde gördük ki yatılı okuyan çocuklarımızın esas önemli ihtiyacı sevgi ve ilgidir. Bizde bu tespitimizden yola çıkarak böyle bir kampanya başlattık" dedi. Kendir, yatılı olarak ilkokul eğitimi alan çocukların anne özlemi içinde olduğunu ifade etti.

Kendir, "Ziyarete ilk gittiğimizde bize sadece baktılar, sessiz kaldılar. Ama sonrasında başlayan sohbetle birlikte etrafımızı sardılar, hiç inmeyecekmiş gibi kucaklarımıza oturdular, bizim ayrılıp gitmemizi istemediler. Çünkü hepsi de anne özlemi içerisinde. Konuşmalarından, gözlerinden, hareketlerinden bunu görmemek, hissetmemek imkansızdı. Tekrar tekrar gelmemizi istediler. O yüzden, okulumuza ziyaretlerimizi özellikle derslerinin olmadığı akşam saatlerinde sıklaştırıp, onlarla sohbet ortamında daha çok bir araya gelmek istiyoruz. Biz bunu önümüzdeki süreçte yapacağız. Onlara yatılı olarak kaldıkları okullarında yaşayamadıkları, özlem duydukları anne sevgisi ve şefkatini yaşatmaya çalışacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber