Çelik'ten Aşkın yorumu: Ben düşmüş insan için konuşmam

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2005 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Çelik, Rektör Yüacel Aşkın'ınla ilgili olarak, "Mesele yargıda olduğu ve şu anda sayın rektör hastanede olduğu için, ben düşmüş insan hakkında konuşmak istemem, hasta insanı incetmemek için" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, halen hastanede kontrol altında bulundurulan tutuklu Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın için "Mesele yargıda olduğu için, şu anda sayın rektör hastanede olduğu için, ben düşmüş insan hakkında konuşmak istemem, hasta insanı incetmemek için" değerlendirmesinde bulundu. Çelik, Güneydoğu'da artan terör olayları için de "Bunlar tesadüfi değildir. Bunun farkında olalım. Özellikle bu kargaşa kaos ortamını yaratmaya çalışan insanların ekmeğine yağ sürmüş olmayalım" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Mehmet Tomanbay, TBMM Genel Kurulunda yaptığı gündem dışı konuşmada, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile ilgili dava süreci ile artan terör olaylarına işaret etti. Tomanbay, Başbakan Tayyip Erdoğan'a da "dini ulema" yerine Meclis'e danışmasını istedi. Tomanbay, "Danışacağınız tek kurum TBMM'dir. Aksi halde hiçkimsenin teennisiz konuşup Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetme hakkı yoktur" dedi.

BEN DÜŞMÜŞ İNSAN HAKKINDA KONUŞMAM

Eleştirilere hükümet adına yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Çelik, söz konusu üniversitede eski bir öğretim üyesi olarak üniversiteye alınan 25 milyon dolarlık dış krediyle ne yapılmak istendiğini net olarak bildiğini söyledi. Çelik, "Üniversitede meydana gelen olayların adli olmayan bir boyutu söz konusu değildir. Mesele yargıda olduğu için şu anda sayın rektör hastanede olduğu için, ben düşmüş insan hakkında konuşmak istemem, hasta insanı incetmemek için konuşmak istemem" dedi.

CHP'lilerin itirazı üzerine, "Yere düşmüş olabilir" diyen Çelik, herkesin itidalden bahsetmesini, teenniye başvurmasını istedi.

ADALETİN ARANACAĞI YER MAKAM DEĞİLDİR

Rektörlerin Adalet Bakanı Cemil Çiçek'i makamında ziyaretini de değerlendiren Bakan Çelik, "Adaletin aranacağı yer bakanın makamı değildir adalet aranacak yer mahkemelerdir" dedi.

BUNLAR TESADÜFİ DEĞİL

Türkiye'de şu anda bir taraftan terörün artırılmak, diğer taraftandan da kargaşa çıkartılmak istendiğini belirten Bakan Çelik, "Şemdinli olayları Van'da patlayan mayınlar falan bunlar tesadüfi değildir. Bunun farkında olalım. Özellikle bu kargaşa kaos ortamını yaratmaya çalışan insanların ekmeğine yağ sürmüş olmayalım. Ben bölge milletvekiliyim, o bölgeyi avucumun içi gibi bilen birisiyim terör meselesini günlük siyasetin konusu yaparak terörden medet uman insanlara kesinlikle prim vermeyelim" diye konuştu.

SİZİN ELİNİZDE İKSİR VARSA

Milli Eğitim Bakanı Çelik daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: "Bakın Şemdinli'de bir olay meydana geldi başta Başbakanımız olmak üzere Adalet, İçişleri bakanlarımız, sorumluluk makamında olan herkes şunu söyledi: 'Bu meselede dahli olan, patlamanın olmasında, işin içinde olan kim olursa olsun, kime dokunursa dokunsun, nereye kadar giderse gitsin biz bunu kararlılıkla sonuna kadar götüreceğiz biz bunun takipçisiyiz' dedi. Bunlarla ilgili olarak bir hükümetin ne yapması gerekiyorsa o yapılıyor? Ne yapılması gerekiyor? Sizin bir formülünüz varsa, eğer sizin elinizde iksir gibi bir çözüm varsa, içinizde İçişleri Bakanlığı yapmış arkadaşlar var. Bu ateş geldiği zaman biriyle kalmaz herkesin canını yakar. Bütün halkımız kurumlarımızın hepsini yakar."

Terörden medet uman bir siyasetle itham edildikleri gerekçesiyle kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç ise, "Ben doktorun, itfaiye erinin nöbetçi olanını biliyorum. Ama bakanın nöbetçi olduğunu bilmiyorum. Terör konuşuluyor İçişleri Bakanı burada yok. Milli Eğitim Bakanı mı yoksa Van'dan sorumlu Milli Eğitim Bakanı mı her konuda burada. Fakat kendisinden özür diliyorum o kadar sığ değerlendirmeler yapıyor ki... Milli Eğitim Bakanı herkesi savunuyor" şeklinde konuştu. AKP'lilerin yaptıkları açıklamaları daha sonra "yanlış oldu" diyerek değiştirdiğini anımsatan Koç, "Bir yanlış anlaşılır iki yanlış anlaşılır sonuçta tümü mü yanlış? Milli Eğitim Bakanı karşısındaki siyasileri taciz konusunda son derece usta, hakkını teslim etmek lazım. Milli Eğitim Bakanı'nın terör konusundaki açıklamalarını bir gaf olarak değerlendiriyorum" dedi. Koç, halkın AKP'den bunun hesabını soracağını söyledi.

Yeniden konuşan Milli Eğitim Bakanı Çelik CHP'yi terörden medet ummakla itham etmediğini belirtirken, "Bu tür hareketlerle terörden medet uman insanların ekmeğine yağ sürmeyelim diye genel bir ifade kullandım. Beni sırf bununla gaf yapmakla itham etti. Bu üslubu kendisine yakıştırıyorsa ona iade ediyorum. Kimin sığ kimin derin olduğunu kamuoyu çok iyi biliyor. Bakın her seçimde millet bunun hesabını soruyor ama bıkmıyorsunuz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber