Söke'de taşkın köy yolunu ulaşıma kapattı

Büyük Menderes Nehri’nin taşması sonrasında Söke Ovası’nda binlerce dönüm arazi sular altında kalırken; taşkın suları ulaşıma da darbe vurmaya başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2013 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Söke'de taşkın köy yolunu ulaşıma kapattı

karayolunu aşan sular, yolu trafiğe kapattı. Son 10 gündür bölgede etkili olan yağışların ardından Söke Ovası’nın büyük bir bölümü sular altında kalmış, taşkın suları nedeniyle buğday ekili araziler de büyük zarar görmüştü. Büyük Menderes Nehri’nde su seviyesi en üst düzeye ulaşırken; yatağına sığmayan sular Söke Ovası’nı esir almasının ardından şimdide yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Söke’ye bağlı Özbaşı ve Çalıköy arasındaki karayolu trafiğe kapandı. Akçakaya Köyü’nde ise taşkın suları Ova’ya yakın olan evlerin bahçelerine kadar girdi.

Yolun trafiğe kapatılması nedeniyle bu güzergahı kullanacak olan sürücüler Sarıkemer, Yeşilköy yolunu kullanmaya başladı. Trafiğe kapatılan yolun kesinlikle hangi türde araçla olursa olsun kullanılmaması konusunda yöre halkı uyarılıyor.

Söke Ovası Sulama Birliği Müdürü Ömer Yıldız nezaretinde Sulama Birliği personeli sürekli teyakkuz durumda beklerken, Sarıçay settesinin patlamaması için hafta sonu iş makinaları ve kamyonlarla sete takviye yapılarak önlemler artırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber