Kemik erimesi hastası annenin tekerlekli sandalye sevinci

Tekirdağ'ın Saray İlçesi'nde kamu kuruluşları ve Engelliler Derneği, 19 yıldır kemik erimesi (Osteoporoz) hastası olan 36 yaşındaki Nurşen Durmaz'a ayakta dik durabilmesi ve kaslarını hareket ettirebilmesi için tekerlekli sandalye aldı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Ocak 2013 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kemik erimesi hastası annenin tekerlekli sandalye sevinci

Tekirdağ'ın Saray İlçesi'nde kamu kuruluşları ve Engelliler Derneği, 19 yıldır kemik erimesi (Osteoporoz) hastası olan 36 yaşındaki Nurşen Durmaz'a ayakta dik durabilmesi ve kaslarını hareket ettirebilmesi için tekerlekli sandalye aldı. 11 yaşında bir kızı olduğunu ve onun geleceğini görmek istediğini belirten Durmaz, "Benim bu aşamada yapabileceğim hastalığımın gidişatını yavaşlatmak ve ailem için, kızım için hayata daha fazla tutunmak. Alınan bu araç benim yaşam mücadelemde büyük destekçim olacak" dedi.

Saray İlçesi'ne bağlı Ayvacık Köyü'nde oturan evli bir kız çocuk annesi Nurşen Durmaz'a 17 yaşındayken kemik erimesi (Osteoporoz) teşhisi konuldu.Hastalığı nedeniyle zor dönemler geçiren Durmaz, 3 yıl öncede tamamen yürüyemez duruma geldi ve tekerlekli sandalye kullanmaya başladı. Onu dik tutarak hareket ettirecek bir tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan Durmaz, maddi durumları iyi olmadığı için Saray Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı'ndan yardım istedi.

Resmi kurumların yanı sıra, Saray Engelliler Derneği ile Almanya'da yaşayan hayırsever Kamil Cömert'in desteğiyle 7 bin 250 liraya bir Durmaz'ı dik tutabilecek bir tekerlekli sandalye alınarak hediye edildi.

'KIZIMIN MUTLULUĞUNU GÖRMEK İSTİYORUM'

Tekerlekli sandalyesi teslim edilen Nurşen Durmaz, duygularını şöyle dile getirdi:

"Bu aracın alınması benim için oldukça önemliydi. Bu araç ile birlikte doğrulabileceğim ve kaslarımı daha fazla hareket ettirebileceğim. Bu sayede kas erimesinin diğer organlarıma ulaşmasını biraz olsun engelleyebileceğim. 11 yaşında Ayşen adında kızım var. Onun geleceğini, gelecekteki yaşayacağı mutlulukları görmek istiyorum. Bir anne olarak en büyük isteğim bu. Bugün için hastalığımın bir tedavisi yok. Benim bu aşamada yapabileceğim hastalığımın gidişatını yavaşlatmak ve ailem için kızım için hayata daha fazla tutunmak. Alınan bu araç benim yaşam mücadelemde büyük destekçim olacak. Bu aracın alınmasını sağlayan herkese teşekkür ediyorum."

Saray Belediye Başkanı CHP'li Nazmi Çoban ise, "Saray Belediye Kent Konseyi olarak, Nurşen kardeşimin yüzünün gülmesini görmek en büyük anımızdır. Umarım hastalığı en kısa sürede atlatır, daha rahat bir yaşam sürer. Biz de elimizden gelen yardımları yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Alınan tekerli sandalye ile ayakta dik durabilen Nurşen Durmaz ise sevincini kızı Ayşen ve eşi Cevdet Durmaz ile paylaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber