Ergün: Gerekirse ceketimizi satıp, Ar-Ge'ye yatırım yapmalıyız

Bakan Ergün, ''Ar-Ge Türkiye için son derece önemli. Türkiye'nin istikbali burada bulunuyor. Gerekirse ceketimizi satıp Ar-Ge'ye yatırım yapmalıyız'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2013 18:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ergün: Gerekirse ceketimizi satıp, Ar-Ge'ye yatırım yapmalıyız

''Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) Üstün Hizmet Ödülü alan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, son 10 yılda kamu ve özel sektör olarak, ekonomide ve sosyal hayatta çok önemli icraatlar gerçekleştirdiklerini, 10 yıl öncesi ile karşılaştırılamayacak kadar önemli gelişmelere imza atıldığını, milli gelir 800 milyar dolar seviyesine çıkarırken, ihracatın da 152 milyar dolara ulaştığını anlattı.

''Ancak 10 yıl içinde gösterdiğimiz bu başarılara karşın, Türkiye'ye yakışan bir seviyede değiliz. Alacağımız daha çok yol var. Potansiyelimizi Ar-Ge'deki gelişimimizi harekete geçirmemiz lazım'' diyen Nihat Ergün, bu konuda reel sektör ve sanayicilere büyük görev düştüğünü, Türkiye'nin son yıllarda çok fazla üretim yapan ve katma değer üren bir yapıya kavuştuğunu, 150 milyar dolarlık ihracatın yüzde 95'inin sanayi ürünlerinden oluştuğunu kaydetti.

2012'nin Avrupa için zor bir yıl olduğunu, krize rağmen Türkiye'nin önemli bir başarıya imza attığını ve Türkiye'nin bu sürece makro ekonomik dengeleri sağlamlaştırmak ve özellikle cari açık sorununu çözmek için bir fırsat olarak gördüğünü dile getiren Ergün, 2013'ün Türkiye ve sanayiciler için daha başarılı bir yıl olacağını, Türkiye'nin birçok yatırıma ev sahipliği yapacağını artık herkesin kabul etmiş durumda olduğunu dile getirdi.

Bu süreçte firmaların, sektörlerin kendilerine güvenmeleri, nitelikli yatırımlara yönelmelerinin önemine dikkati çeken Bakan Ergün, ''Özellikle elektronik gibi katma değeri yüksek sektörler, önemli bir fırsata sahip olmuşlardır.

Bu fırsatları iyi değerlendireceğimizi biliyorum. Biz de bakanlık olarak elektrik-elektronik sektörünün 2023 hedeflerine, 45 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşması için gerekli her türlü adımları atacağız. Sizin görüş ve önerilerinizi her daim alacağız. Çünkü sizin görüş ve önerileriniz, daha ileriye gitmemiz açısından son derece önemlidir. Sektörle bakanlığımız arasındaki yakın ilişki her zaman devam edecek'' diye konuştu.

Ne olursa olsun Türkiye'nin Ar-Ge'yi ihmal edemeyeceğine vurgu yapan Nihat Ergün, ''Ar-Ge Türkiye için son derece önemli... Türkiye'nin istikbali burada bulunuyor. Gerekirse ceketimizi satıp Ar-Ge'ye yatırım yapmalıyız. Sektörün Türkiye'ye katkısı çok büyük'' dedi.

Konuşmaların ardından Üstün Hizmet Ödülüne layık görülen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Prof. Dr. Dervişoğlu'na ödülleri Altay tarafından takdim edildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber