39 yıl sonra madalya alacaklar

Denizli Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gazilere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) tarafından 'Savaş Övünç Madalyası' verileceğini söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Şubat 2013 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
39 yıl sonra madalya alacaklar

Helvacılar, "Harekatın üzerinden 39 yıl geçti. Birçok arkadaşımız hayatını kaybetti. 39 yıl sonra da olsa bizleri unutmayıp hatırlayan KKTC yetkililerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, gazetecilerle biraraya gelerek, yaptıkları çalışmaları ve gündemi değerlendirdi. Helvacılar, "Muharip gaziler ve aileleri olarak kazanılmış olan haklarımız var. Öncelikle özel hastanelerdeki sevk istenme ve fark ücreti sorunları giderildi. Bundan sonra muharip gazi ve aileleri 5510 Sayılı Kanun'da yapılan değişiklikle özel hastanelere giderken sevk istenmeyecek ve yapılan tedavi işlemleri için fark ücreti ödenmeyecek" diye konuştu.

Hamdi Helvacılar, KKTC tarafından kendilerine 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'na katıldıkları için savaş ödünç madalyası verileceğini ve bunun için çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi. Helvacılar, "Harekatın üzerinden 39 yıl geçti. Birçok arkadaşımız hayatını kaybetti. 39 yıl sonra da olsa bizleri unutmayıp hatırlayan KKTC yetkililerine teşekkür ediyoruz. Derneğimize üye olan gazilerimiz, eşini kaybeden gazi eşleri, çocuklarını kaybeden gazi aileleri ya da babalarını kaybeden gazi çocukları bu haktan yararlansın. Bu haktan yararlanabilmesi için gelip derneğimize başvurmaları gerekiyor" dedi.

Helvacılar, İmralı görüşmelerine de değindi. Hamdi Helvacılar, "Bu konuda taraf olmak istemiyoruz. Genel merkezimizin bu konuda kararı var. Derneğimize üye olan bir çok etnik kökenli arkadaşımız var. Kürt sorunu diye bir şey yok. Bu coğrafya üzerinde yaşıyorsak herkes kardeşimizdir. Devletimizin siyasi işlerine karışmıyoruz. Ülkemiz için sağlıklı olan neyse onu yapsınlar. Barış için ne gerekliyse, insanların ölmemesi, evlatlarımızın ölmemesi için ama dikkat etsinler. Bizim en büyük isteğimiz, şehitlerimizin ve gazilerimizin kanı yerde kalmasın. Suçu olanlar da cezasını çeksin. Mahkemeler karar vermiş. Yüreğimizin sızlayacağı, gönlümüzün ağrıyacağı bir şey yapılmayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber