Büyükşehir Belediyesi, filosuna 24 araç ekledi

Büyükşehir Belediyesi'nin, araç filosuna 24 yeni araç eklediği bildirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2013 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Büyükşehir Belediyesi, filosuna 24 araç ekledi

Büyükşehir Belediyesi'nin, araç filosuna 24 yeni araç eklediği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın, Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı'nda, alınan araçların tanıtımına katıldığı ve Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanı Zafer Baylan'ın, Aldırmaz'a yeni araçlarla ilgili bilgi verdiği belirtildi.

Aldırmaz, yeni araçlar içinde yer alan 16 çekicinin çöp naklinde kullanılacağını kaydederek şu ifadeleri kullandı:

"Biz çöp nakli ile ilgili 22 milyon liralık ihaleyi iptal ettik ve çöp naklini kendimiz yapmaya başladık. Bu işten yılda 6 milyon lira tasarruf edeceğiz. Yani bu araçlar, bir yıl içinde kendini amorti edecek. Büyükşehir Belediyesi olarak büyük yatırımlar yapıp yeni araçlar alıyoruz. Bütün bunları tasarrufla yapıyoruz. Aldığımız araçlardan 3'ünü de asfalt taşımak için kullanacağız. Bu araçlardan biri üç kamyonun taşıdığı asfaltı taşıyacak. Yani hem zamandan hem yakıttan tasarruf edeceğiz ve işler daha kısa sürede tamamlanacak. Büyükşehir belediyeleriyle ilgili yeni yasanın çıkmasıyla denizden yaylaya kadar geniş bir coğrafyaya hizmet götüreceğiz. Şimdiden bunların planlamasını, hazırlıklarını yapıyoruz. Hem makine hem de araç bakımından yatırımları hızlandırdık."

Aldırmaz, Organize Sanayi Bölgesi yakınına yeni Makine İkmal Tesisleri kurulduğunu da hatırlatarak, makine parkının daha da geliştirileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber