Hastaneden kayboluş ölümle bitti

İzmir'de, tedavi amaçlı yürüyerek gittiği hastaneden çıkıp kaybolan, aranırken bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralı olarak tekrar aynı yere getirilen ve 16 aydır yaşam mücadelesi veren Ayşe Yıkılmaz, kurtarılamadı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Şubat 2013 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hastaneden kayboluş ölümle bitti

İzmir'de, tedavi amaçlı yürüyerek gittiği hastaneden çıkıp kaybolan, aranırken bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralı olarak tekrar aynı yere getirilen ve 16 aydır yaşam mücadelesi veren Ayşe Yıkılmaz, kurtarılamadı. Önce olayla ilgili soruşturma açılmaması, sonra da ölüm haberiyle yıkılan alzheimer hastası Yıkılmaz'ın gelini Emine Yıkılmaz, "Ciğerimiz yanıyor. Sapasağlam girdiği hastaneden cenazesi çıktı. Birileri sesimizi duyup ihmali olanları ortaya çıkarıp cezalandırmalı" dedi.

Alzheimer hastası, üç çocuk annesi 63 yaşındaki Ayşe Yıkılmaz, 2011 yılı Ekim ayında, evinde rahatsızlanıp, hiçbir şey hatırlamaz olunca, oğlu Yavuz Yıkılmaz ve gelini Emine Yıkılmaz tarafından Ege Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Ayşe Yıkılmaz'a sabah saatlerinde yürüyerek girdiği acil serviste gerekli tedavi için kan tahlilleri yapıldı. İddiaya göre, tahlilin ardından durumu öğrenmeye giden Emine Yıkılmaz'a, tahlil sonuçlarının ilerleyen saatlerde çıkacağı bildirildi. Öğleden sonra acil servisteki aynı birime giden Emine Yıkılmaz'a, kaynanasının bir defa kaybolduğu ve bulunduğu, ancak yine yerinde olmadığı ve arandığı bildirildi.

Şaşkına dönen Emine Yıkılmaz, durumu dışarıda bekleyen eşi Yavuz Yıkılmaz'a anlattı. Ne yapacaklarını şaşıran Yıkılmaz çiftinin aklına, 15 dakika önce acil servise sedyeyle getirilen yaşlı kadının eteği geldi. Yıkılmaz çifti, bir süre düşününce, sedyedeki yaralının, anneleri Ayşe Yıkılmaz olduğunu eteğinden anladı. Hastaneden ayrılıp dolaşan Ayşe Yıkılmaz'a Kemalpaşa Caddesi'nde bir otomobilin çarptığı öğrenildi.

Kadının, otomobilin çarpması sonucu komaya girdiği, yoğun bakım ünitesinde hayati tehlike kaydıyla tedaviye alındığı belirtildi. Kadının yaralanmasına neden olan ve gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan otomobil sürücüsü de Yıkılmaz çiftinin yanına gelerek, özür diledi, yardımcı olacağını bildirdi.

DAHA FAZLA DAYANAMADI

Tedavi için yürüyerek gittiği hastaneye sedyeyle ağır yaralı olarak dönen Ayşe Yıkılmaz'ın ailesi, ihmali olduğunu öne sürdükleri iki doktor hakkında soruşturma açılması için hukuki mücadele başlattı, ancak bir sonuca ulaşamadı. Danıştay Birinci Dairesi, kamu davası açılmasını gerektirecek bir nitelik bulunmadığına karar verdi. Kararın şokunu yaşayan aile, bu kez de Ayşe Yıkılmaz'ın, 16 aydır sürdürdüğü yaşam mücadelesine yenik düşmesiyle ikinci kez yıkıldı.

Hastanede ölen Yıkılmaz'ın gelini Emine Yıkılmaz, "İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Kazadan sonra bir türlü kendine gelemedi. Ne yazık ki yaşamını yitirdi. Ciğerimiz yanıyor. Sapasağlam girdiği hastaneden cenazesi çıktı. Artık birileri sesimizi duyup, ihmali olanları ortaya çıkarıp, cezalandırmalı" diye konuştu. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber