Meteoroloji bu bölgeyi kuvvetli kar yağışı için uyardı

Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli kar yağışı uyarısı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2013 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji bu bölgeyi kuvvetli kar yağışı için uyardı

Muş, Bitlis, Hakkari ve Van'da kuvvetli kar yağışı uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bu akşam saatlerinden itibaren Doğu Anadolu'nun doğusunda görülecek kar yağışının, Muş, Bitlis, Hakkari ile Van'ın güney ilçelerinde (Başkale, Gürpınar, Bahçesaray ve Çatak) yarın öğle saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor.

Bu nedenle ilgililerin ve vatandaşların meydana gelebilecek çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olması istendi.


*5 günlük haritalı hava tahmini


Ege'de fırtına ve kuvvetli fırtına uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, halen Ege'de güney ve güneybatı(lodos) yönlerden esmekte olan rüzgarın, bu gece saatlerinden itibaren kuvvetlenerek 6 ila 8 kuvvetinde (40 ila 74 km/saat) fırtına, yarın akşam saatlerinden itibaren ise 7 ila 9 kuvvetinde (50-88 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuvvetli fırtınanın, Cuma sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Antalya için şiddetli yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı

Antalya için şiddetli yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Antalya'nın yarından itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisi altına gireceği belirtildi.

Etkisini 8 Şubat Cuma günü artıracak yağışların 9 Şubat Cumartesi günü şiddetini azaltacağı, 12 Şubat Salı gününe kadar ise aralıklarla devam edeceği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Yağışla birlikte güney yönlerden esecek rüzgarın saatte 50 ile 70 kilometre hıza ulaşacağı, 8 Şubat Cuma akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Şiddetli yağış ve kuvvetli rüzgarın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.''

Açıklamada, Bodrum-Anamur arasında da kuvvetli rüzgar beklendiği, 7 Şubat Perşembe öğleden sonra rüzgarın güney yönlerden 6 ile 7 kuvvetinde eseceği, dalga yüksekliğinin de 3 ile 5 metre dolayında olacağı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber