Erzurum'da kar yağışı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye başlarken, Erzurum'da 92 köy yolu yeniden ulaşıma kapandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2013 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erzurum'da kar yağışı

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 10, Ardahan'da 9, Kars'ta 7, Erzincan ve Iğdır'da ise 0 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahan'da sıfırın altında 7, Ağrı'da sıfırın altında 5, Erzurum ve Kars'ta sıfırın altında 3, Erzincan ve Iğdır'da ise 5 derece olması tahmin ediliyor.

Bölge illerinden Erzurum'da 92, Ağrı'da 19, Ardahan'da 11 ve Kars'ta 1 olmak üzere toplam 123 köy yolu, kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

Erzurum'da bugün sabah saatlerinde görülen lapa lapa kar yağışının ardından vatandaşlar karla kaplanan araçlarını temizledi. Belediye işçileri ise cadde ve sokaklarda karla mücadele çalışmasına koyuldu.

Eskiden Erzurum'da kış şartlarının daha ağır geçtiğini belirten vatandaşlar, "Önceki yıllara nazaran kar daha az yağıyor. Önceden Şubat ayında Erzurum sokaklarında metrelerce kar bulunurdu. Kar berekettir" dediler. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber