Feribotta seyyar satıcılık yaparak 3 dil öğrendi

Çanakkale'de, Gelibolu-Lapseki arasında çalışan feribotlarda seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlayan Hasan Çalışkan, 3 yabancı dili derdini anlatabilecek düzeyde konuşabildiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2013 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Feribotta seyyar satıcılık yaparak 3 dil öğrendi

12 seneden beri seyyar satıcılık yaptığını söyleyen 53 yaşındaki Hasan Çalışkan, Çince, Korece ve İngilizce olmak üzere 3 dilde derdini anlatabilecek kadar konuşabildiğini söyledi. Yabancı turistlerin azaldığını söyleyen Çalışkan, "Son yıllarda gelen turist sayılarında azalma var. Bu kış aylarında pek turist yok. Çinliler bu dönemlerde ülkemizi sık ziyaret ediyor. Son derece sevimli ve güler yüzlüler" dedi.

İşe ilk başladığında yabancı dil bilmediğini anlatan Çalışkan, "Satış yaparken yabancı turistler bana "How much?" diye soruyorlardı. Ben de Türk lirası göstererek derdimi anlatmaya çalışırken onlar da bana, 'One lira, one lira' diye cevap vermeye başladılar. Yazı dili olmasa bile konuşma diliyle yavaş yavaş hangi kelimenin ne anlama geldiğini kavramaya başladım. Sürekli yabancı turistlerle iç içe olunca hafızamda kalıyor. Mal satabilecek ve onlarla konuşabilecek kadar dilimi geliştirdim. Şimdi rahatlıkla konuşup derdimi anlatabiliyorum. Bizim işlerde havalar iyi olduğu zaman haftada birkaç gün çalışabiliyorsunuz. Şu anda kış ayındayız. Dünyadaki ekonomik kriz de turist sayısını etkiliyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber