Öğretmenler günü kutlanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2005 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, beraberindeki Ankara Valisi Kemal Önal, Milli Eğitim Bakanlığı'nın üst düzey bürokratları ve 81 ili temsilen gelen öğretmenlerle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti.

Ulu önder Atatürk'ün kabrine çelenk koyan ve saygı duruşunda bulunan Çelik ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçtiler.

Burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Bakan Çelik, deftere şunları yazdı:

"Büyük Atatürk,

25 yıldan beri Öğretmenler Günü olarak kutladığımız bir 24 Kasım'da yine huzurundayız. 'Sizin maarif davamız' olarak nitelendirdiğiniz davada başarılı olmak için hiç durmadan çalışıyoruz. Cumhuriyeti emanet ettiğin gençliği yetiştiren öğretmenlerimiz ve eğitim ordumuzun fedakar neferleri, sizin kurduğunuz cumhuriyeti ilelebet payidar kılmak için izinizden yürümektedir.

Büyük Atatürk,

Eğitim alanında büyük ilerlemeler kaydediliyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, eğitimin daha da ileriye gitmesiyle birlikte çok daha iyi bir noktaya gelecektir. Başöğretmenimiz olarak size saygılarımızı, minnetlerimizi arz ediyor, hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz."

Bakan Çelik ve beraberindekiler daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na geçerek, Bakanlık önündeki Başöğretmen Atatürk Anıtı'na çelenk koydular ve saygı duruşunda bulundular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber